Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Fejtetű kérdés. Mégis mit...

Fejtetű kérdés. Mégis mit csináljak? Help ötletek?

Figyelt kérdés

Az ovisom fején találtak serkét - megint

Ez megy majd 3 hónapja

Többfajta irtószerrel kezeltük már lassan heti szinten az egész családot lekezelem emiatt és mosom a komplett ágyneműt is, sapka cserék, december elején pont ezért maradt otthon másfél hetet is a kicsi h hátha akkor vége lesz

próbáltam már hajszeszt, sampont, kimoshatót, rajta hagyósat, hajvasalót(a meleg miatt) a serkefésűn átmegy többet próbáltunk már...

de mindig visszafertőződik

mi nem kapjuk el legalábbis én nem találtam a többi gyerekében ...

az ovi sem tud mit tenni - szol akinek olyan a gyereke és ennyi

kéthetente jár ki a védőnő

lassan már 15e elment erre a problémára

2017. jan. 4. 20:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem veletek van a baj, hanem valakit nem kezelnek az ovis csoporttársak között.

Ő megfertőz mindent, és mindenkit.

Ez ellen szinte semmit sem lehet tenni, esetleg jelezni az óvoda vezetőnek, blokkokkal együtt Ti megtesztek mindent de valaki visszafertőz.

2017. jan. 4. 20:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én NITTIFOR-t használtam, hatásos volt. Igaz nem fertőződtem újra.
2017. jan. 4. 20:26
 3/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a következő alkalommal azzal kezelek le majd mindenkit itthon

:(

sajnálom mert én nem is találkozom a többi gyerek szüleivel

korán megyünk nagyon és a párom hozza el ö meg hát nem kérdezz

de majd megpróbálok kideríteni kinek olyan még a feje

2017. jan. 4. 20:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Rögtönzött szülői meg panaszt tenni a vezetőnél.

Sokkal szigorúbb szabàlyok az oviben. Reggel mindenkit végignézni,addig senki sehova. Csak ìgy lehet megállìtani a terjedését.

Nàlunk egy gyerek volt mindig tetves,mert hiàba küldték haza otthon senkit nem kezeltek csak őt,a kisebb tesótól meg szinte azonnal visszakapta.

De ìgy,miutàn 3-4 napot nem jöhetett, aztàn jött egy napot majd megint tetves volt és újabb 3-4 nap érdekes módon csak kikezelték belőle végre. De ehhez persze kellett az ovi is, akik 1 hónapig naponta végignézték a 200 gyerek fejét reggelente. Mondjuk nem is volt utàna tetü.

Ìgy sajna, hogy te kezeled, semmire nem mész. Ez terjed pikk pakk. Közös hatàrozott fellêpés kell,gondolom nem csak neked probléma.

2017. jan. 4. 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez az igazi esélyegyenlőség. Esély fejtetűre.
2017. jan. 4. 20:32
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Nittifor már nem kapható sajnos. Patanit nagyon hatásos. Húzd le körömmel a hajszálról a serkét.
2017. jan. 4. 20:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
*Paranit
2017. jan. 4. 20:46
 8/14 Snorri ***** válasza:
100%
Én egyszer sikeresen összeszedtem felnőttként, valószínű egy táborban, ahol előtte önkéntes voltam. Párommal együtt hosszú hajunk van, és nagyon nehezen tudtuk kiirtani. Tonnaszámra vettem a nittifort, nekünk nem jött be. Viszont majdnem megfulladtunk tőle. Ami jó volt, az a paranit, nem büdös, és sikerült kiirtani végre! Megelőzésre is jó, viszont nem olcsó. De igaz, hogy az oviban kellene a megoldást megtalálni. Csak addig is egy ötlet.
2017. jan. 4. 20:54
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk is a paranit es a hedrin valt be. Ezek nem kemiai, hanem fizikai utaon olnek, a tomeny olajban gyakorlatilag megfulladnak a tetvek. Ecetes- teafaolajos samponnal mostam le (ecettol konnyebb lehuzni a serket). Aztan teafaolajat kentem a gyerek hajtovet a halantekanal es a fule mogott, ami mindig fonva volt es feltuzve. Igy aztan egesz hamar megszabadultunk toluk.
2017. jan. 4. 21:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A lányom osztályában szintén 3 hónapig volt mindig tetves valaki. Az én lányom még nem szedte össze eddig( kopp kopp kopp),de a biztonság kedvéért én paranittel heti egyszer kezeltem és minden reggel a paranit megelőzővel befújtam a haját.
2017. jan. 4. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!