Túlreagaltam szerintetek? Ti mit tennétek a helyemben?
Figyelt kérdés
Pénteken reggel elvittem kislányomat az oviba. 12.30-ra mentem érte, pont az ebéd végén tartottak. Amikor a dadus kinyitotta a csoport ajtaját, láttam, hogy a kislányom nagyon sír, a dadus meg épp mondja neki, hogy anyukád nem fog érted jönni, ha nem fejezi be a sírást. Majd a dadus oda jött hozzám és mondta hogy a kislányom egész nap sírt és fájt a hasa. Enni sem evett egész nap semmit. Még itthon is alig tudtam megnyugtatni annyira sírt hogy fáj a hasa. Elmondta, hogy többször szólt a dadusnak és az óvónőnek is, hogy fáj a hasa, de nem tettek semmit. Kérdem én, hogy nem kellett volna telefonon értesíteni engem, hogy egész nap sír a kislányom és fáj a hasa?!! És ha teszem fel vakbelgyulladasa lett volna? Ők nem orvosok. Bevittuk Pestre az ügyeletes kórházba és az oda utat végig hányta. Szerencsére nem vakbél. Hívtam az óvoda igazgatót és beszámoltam neki a történetekrol. Kérdeztem hogy nincs benne a szabályzatban hogy ilyen esetben kötelesek a szülőt értesíteni. Az volt a válasz, hogy az óvónő és a dadus van annyira szakképzett, hogy tudja mikor van baj és mikor kell a szülőt értesíteni. Én azt nem kérdőjelezem meg, hogy szakképzett emberek, de ők nem orvosok!!!
Most azon gondolkodom, hogy jövő héten egyből menjek panaszt tenni vagy előbb hivassam össze az igazgatót, a dadust és az óvónőket és beszéljek velük ? Melyik lenne a jobb megoldás?
2016. nov. 27. 04:10
13/14 anonim válasza:
ha "összehívatod", annak csak a kislány issza majd meg a levét. Én átvinném majd panaszt tennék, és minden szülő ismerősömnek elmesélném.
2016. nov. 27. 10:33
14/14 anonim válasza:
Első lépés az óvónő, utána a vezető, aztán a fenntartó illetékese, pl az oktatási iroda az önkormányzatnál, ha olyan ovi. Felesleges a tetejére ugrani azonnal, legtöbbször elég megbeszélni az ovin belül. Érdemes betartani a sorrendet, ha ott akartok maradni, különben mindig te leszel a hivatalba rohangálós feljelentős anyuka. A vezetők legtöbbször értetlenül állnak amikor már "fentről" szólnak nekik, hogy feljelentették az ovit, hiszen nem is tudnak semmiről, pedig képesek lennének saját hatáskörben is orvosolni a dolgokat.
Az egész délelőtti sírás talán nem ok a telefonálásra, vannak nehezen oviba járó gyerekek, akik sokat sírnak, a súlyos hasfájás már az. Nyomatékosan szólj, hogy nem veszed felesleges zaklatásnak ha szólnak bármi tünet esetén (sajnos van aki annak veszi), majd te eldöntöd orvoshoz viszed-e vagy sem, nem kell nekik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!