Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Túlreagaltam szerintetek? Ti...

Túlreagaltam szerintetek? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Pénteken reggel elvittem kislányomat az oviba. 12.30-ra mentem érte, pont az ebéd végén tartottak. Amikor a dadus kinyitotta a csoport ajtaját, láttam, hogy a kislányom nagyon sír, a dadus meg épp mondja neki, hogy anyukád nem fog érted jönni, ha nem fejezi be a sírást. Majd a dadus oda jött hozzám és mondta hogy a kislányom egész nap sírt és fájt a hasa. Enni sem evett egész nap semmit. Még itthon is alig tudtam megnyugtatni annyira sírt hogy fáj a hasa. Elmondta, hogy többször szólt a dadusnak és az óvónőnek is, hogy fáj a hasa, de nem tettek semmit. Kérdem én, hogy nem kellett volna telefonon értesíteni engem, hogy egész nap sír a kislányom és fáj a hasa?!! És ha teszem fel vakbelgyulladasa lett volna? Ők nem orvosok. Bevittuk Pestre az ügyeletes kórházba és az oda utat végig hányta. Szerencsére nem vakbél. Hívtam az óvoda igazgatót és beszámoltam neki a történetekrol. Kérdeztem hogy nincs benne a szabályzatban hogy ilyen esetben kötelesek a szülőt értesíteni. Az volt a válasz, hogy az óvónő és a dadus van annyira szakképzett, hogy tudja mikor van baj és mikor kell a szülőt értesíteni. Én azt nem kérdőjelezem meg, hogy szakképzett emberek, de ők nem orvosok!!!

2016. nov. 26. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
De, bizony, értesíteni kellett volna. Az Önkormányzat szociális osztályán bepanaszolhatod az óvoda vezetőt is, a hozzáállása miatt.
2016. nov. 26. 15:58
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Nem orvosi ügyekben egyik s olyan szakképzett. Menj be az orvosi papìrral és tegyél panaszt, a fentartónàl is. Ez a minimum.

Engem is minden vacakért (pl lökdösődött a fiam stb) be tudtak hìvni,de érdekes amikor eltörték az orràt akkor 3 óràval később hìvtak,úgy,hogy akkor màr a mentőt is kihìvtàk egy óràja...

Hàt nem tették zsebre amit kaptak. Mentem is a fenntartóhoz.

2016. nov. 26. 15:58
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Jogos a felháborodásod, én is kiakadnék. És amellett sem mennék el szó nélkül, hogy a dadus azzal fenyegeti, hogy nem jön érte az anyja. Normális az ilyen?
2016. nov. 26. 16:06
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Ez nagyon durva. Szóhoz sem jutok. Ez embertelenség kb. Nem is szívesen vinném ezek után oda vissza kb.

Egyáltalán nem reagálod túl.

2016. nov. 26. 16:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
értesíteni kellett volna! ez szörnyű, és az is hogy azt mondta hogy te nem jössz érte! Én lehet átvinném másik oviba! orvosi papírral, panaszt tennék, nem az oviba nekik is van feletessük!
2016. nov. 26. 19:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, én is gondolkodom azon, hogy másik óvodába iratom át. Még most is alig tudom felfogni, hogy miért nem hívtak fel. Azonnal mentem volna érte.
2016. nov. 26. 20:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de... ezt döbbenten olvasom, pedig rendszeres válaszoló vagyok az oldalon, főleg gyermeknevelési kérdésekben.

Elnézést, de ki kell írnom most magamból, és nem szeretnék általánosítani, de: ez valami nagyon kicsi település (tanya?), vagy nagyváros (Budapest)?? Áh, ezt hagyjuk is... kicsit felidegesített a story, együtt érzek veled, kérdező...

Én nem értem... egyes szakemberek nem tudják, hol a kompetencia határuk??

Természetesen neked van igazad a kérdésben kérdező; őszintén mondom! Hacsak... hacsak nem arról van szó, hogy mivel olykor túloznak a kisgyermekek, néha kiszínezik az érzelmeiket, fájdalmaikat, esetleg nem egész nap (esetleg az oviban még nem erőteljesen) fájt a hasa. De hát az meg kiderülhetett volna ugyebár a pedagógussal való konzultációdból... Szóval a jelek szerinte egyértelműen neked van igazad, kérdező. Örülök, hogy nem lett nagy baj ebből...

Jelenleg mi az ábra? Jól van kislányod?

Egy óvodapedagógus.

2016. nov. 26. 22:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy értesíteniük kellett volna.

De hogy ilyet mondjon a dajka a gyereknek, hogy nem mégy érte mert sír??? Ez nagyon durva, szegény gyerekben örülhetsz, ha nem generált állandósult szorongást az eset.

2016. nov. 27. 00:45
 9/14 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es válaszoló! Nem tanya, hanem Budapesttől 20 km-re, egy város ( Biatorbágy), ahol lakunk. Természetesen én is tudom hogy a gyerekek néha szeretnek túlozni, de az én kislányom nem olyan. Eddig szeretett oviba járni. De az a probléma, hogy nemcsak a hasát fájlalta egész délelőtt, hanem hogy folyamatosan sírt mellé és semmit nem evett. Nem hisztizett, hanem sírt a fájdalomtól. Jelenleg is lázas sajnos, torokgyulladása van, a fertőzés ráment a hasára is és még mindig sokszor mondja hogy fáj a hasa.
2016. nov. 27. 03:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es válaszoló! Nem tanya, hanem Budapesttől 20 km-re található város (Biatorbágy) ahol lakunk. Természetesen én is tudom hogy a gyerekek néha szeretnek túlozni, de az én kislányom nem olyan. Eddig szeretett oviba járni. Nemcsak a hasát fájlalta egész délelőtt , hanem folyamatosan sírt mellé és semmit nem evett. Nem hisztizett, hanem sírt a fájdalomtól! Jelenleg is lázas sajnos, torokgyulladása van, a fertőzés ráment a hasára is,és még mindig sokszor mondja hogy fáj a hasa.
2016. nov. 27. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!