Mennyi C vitamint adtok (mg) ovis korunak betegség megelőzésre napi szinten és mennyit betegség alatt?
Az emberi szervezet napi 46-47 mg C-vitamint tud hasznosítani, a többi kiürül vizelettel. Így elég napi 100 mg C-vitamint adni, 500-1000-2000-t teljesen felesleges, pár tudományos cikk szerint ártalmas is, nem tesz jót a vesének.
Ezt sajnos nem híresztelik, a gyógyszerüzlet miatt.
Egy orvosi biológus
Hm, elso ezt jo tudni!
Pedig mennyire mondjak, hogy 2000 mg C vitamin / nap betegseg eseten.
Egyebkent egy pohar narancsle ( facsart es pasztorizalt ) eleg naponta ?
Nagyjából elég - ez a narancs minőségétől is függ. Jobb szeretem ajánlani a multivitamint, abban minden van és a C-vitamin is kb 100-300 mg körül van.
Akkor jó a multivitamin, ha a vizeleted a vitamin bevétele után 1-2 órával elszíneződik élénksárgára kb. 2 órára - ilyenkor rendesen felszívódott, és a felesleg kiürül. Az élénksárga színt a B vitaminok okozzák.
Szivoszallal iszom, es utana egy oraig nem mosok fogat :)
De nem is minden nap. Mult heten beteg volt a 15 honaposom, megfazas csak, es adtam neki napi 3 szor, de neki is csak szivoszallal.
Hmm, elso ezt en sem tudtam.
A media pedig mennyire nyomatja a "tulzott" bevitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!