Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti a gyereknek vagy az óvo...

Ti a gyereknek vagy az óvo neninek hinnétek? Leirom bövenben lent!

Figyelt kérdés
Az ovodai csoportba amibe jar kisfiam (2 hete kezdte 3 éves) egyik jó ismerősöm ott a pedagogiai asszisztens es ő panaszkodott ma nekem hofy rossz volt a kisfiam hogy egy kislanyt allandoan ölelget nem hagyja beken es arcan megharapta meg megszoritotta a kezet es fiuk varat a homokozoban lerombolta... Azt tudni kell hogy a fiam egy vissza huzodo felős gyerek soha senkit nem bantott jó gyerek, inkabb en feltem hogy őt fogjak bantani mert fél a kicsit nagyobbaktól ezert is ért furcsan hogy ma úgy viselkedett ahogy írtam, de az a gondom hogy miutan ezeket csinalta a var rombolas utan az egyik ovonő kivette a homokból leszidta es leültette h elbeszelgesseb vele a fiam meg csak bohockodott nevetett nem vette komolyan aztan kinyujtotta a nyelvet az ovonőre mire fiam szerint: az ovonő szajon vagta! Akkor sirt nagyon es oda rohant az en ismerősömhöz.. Masik ovonő mondta nekem mikor eves utan mentem a fiamert h latszott h nem tudatossan nyujtja ki a nyelvet h nem tudja mit csinalt h bohockodott meg h nem tudja rendesen kifejezni az erzelmet ezert is viselkedik igy h ezt ők megoldjak szoval mikor mentem erte nagyon zaklatott volt sirt is mondta h nagyon faj a hasa ebedkor is fajt nem is evett ugy kellett haza cipelnem es utkozbe elmult neki mikor haza ertunk mobdtam neki h ott felejtettuk a kabatjat es h vissza kene majd mennem ismet fajni kezdett a hasa gyanus lett.. Utközbe meselte h ovino szajon vagta nagyon meg is mutatta.. En ebből következtettem h gyomoridege lett a gyereknek, beszeltem az ovonovel azt mondta nem megutotte csak ket ujjat a szajahoz tette rajtam mutatta meg, en nem tudom mit higyjek kinek, de nem helyén való h szajon vagja .. Ő is mondta h biztos gyomoridege volt a fiamnak a leszidas miatt azerz fajt a hasa na de ez se normalis! Es igy vigyem hetfon... Mikor mar epp beszokott nem sirt reggel erre jön ez..ti hogy latjatok? Volt valakinel hadonlo eset.?
2016. szept. 23. 22:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%
nem nagyon tudom kibogarászni a történetből, mit mondott a másik óvónő és a barátnőd?
2016. szept. 23. 22:21
 2/18 anonim ***** válasza:
22%

Egy harom eves olyat nem talalki, hogy arcon vagtak.

Ha lehet a helyedben ovit valtotanek

2016. szept. 23. 22:24
 3/18 anonim ***** válasza:
44%

én is másik óvodát keresnék

a várrombolás valahol gyermeki természetesség, ilyenért nem lehet rossznak skatulyázni egy gyermeket.

a szocializálódást még tanulnia kell, ezért viselkedhetett úgy a kislánnyal, tanítani kell, hogy pl virágot szedjen.

a gyerekekhez türelem kell, sokan nem tudják, hogy amikor leszidás esetén nevet, a másikat akarja jobb kedvre deríteni és nem kinevetés van mögötte.

mindezt az óvodapedagógusoknak tudniuk kéne..

de ha nem is, tuti hogy nem hagynám a gyerekem ilyen idegbajos, agresszor nevelők kezében

2016. szept. 23. 22:33
 4/18 anonim ***** válasza:
17%

Nekem már az sem tetszik, hogy leszidja azèrt mert lerombolja a homokvárat. Persze ,ha többedszerre csinálja,akkor hozza el onnan, agyarázza el neki, de ne szidjon le ezèrt egy három èvest.

Ha a gyerek mèg nem látta ütni az óvónènit, akkor magától ezt nem találja ki, szerintem.

2016. szept. 23. 22:38
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

Ő, dehogy nem, kettes. Még kulonbeket is. Nem risszasagbol hazudik, csak elszabadul a fantáziája.

A történetben ott a barátnő, aki szerint az óvodában rossz a gyerek -a kérdező már neki se hisz, hiszen az o fia áldott jó gyerek- aztán az óvónőmis biztos hazudik, hiszen a gyerek tökéletes. Ha nem lenne az ismerős a történetben, még elgondolkodnek rajta, hogy talán a gyerek igazat mond -bár nagyon kétlem, hogy szájon vágta volna az óvónő.

A szülőket lehet amúgy megkerdezni, hogy mit meséltek otthon aznap, szigorúan nem említve azt, hogy szerinted szájon vágta az óvónő

2016. szept. 24. 06:51
 6/18 anonim ***** válasza:
63%
Mindjárt megsajnálom a gyereket, amiért pofátlan volt a többi gyerekkel és az óvónővel, ezért az szájon vágta. Nehogy már még a gyerek segge legyen nyalva ezek után.
2016. szept. 24. 07:59
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

A gyereknek nem szabad mindent elhinni....

Saját tapasztalat...

Bébiszitter voltam egy családnál, egy 3 és egy 6 hós gyerekre vigyáztam.

Egyik nap az történt hogy leszidtam a nagyobbat mert folyamatosan szedte szét a játékot és nem volt hajlandó őket összeszedni, mire ő azt találta ki hogy szól a szüleinek hogy én verem őket és nem foglalkozok velük.....

2016. szept. 24. 09:22
 8/18 anonim ***** válasza:
22%

Kisgyerek még nem hiszem hogy hazudna,benne még nincs rosszindulat...

ugyanakkor lehet kicsit túloz és csak épp hogy hozzáértek az arcához,nem hinném hogy szájon vágták volna,ezért nagyon súlyos büntetés járna az ovónőnek,de a lényeg hogy szerintem fél valamitől a gyerek ezért lehet jobb lenne ha váltanátok most még az elején ovit

2016. szept. 24. 10:27
 9/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem 5 es 3 eveseim vannak,a kicsi ugy kamuzik mint a nagy,sot egymasnak ellentmondo dolgokkal ervel h eppen reggel miert nem akar menni oviba.2percen belul 3szor valt velemenyt es mindharom kitalacio.

Ha te nem szoktad leszidni,az ovonoi szigortol siman lehet gyomoridege,szerintem nem szep dolog szetrombolni egy homokvarat,valamelyik hozzaszolo nem is ertem h gondoltad h nem utasithatja rendre az ovono a gyereket.Az ovono azert van ott h nevelje a szulo helyett 8oraban.Fenyites mar mas teszta!!!!Szajbavagas plane.

En sem a gyereknek sem az ovononek nem hinnek,mert szubjektiv mindkettoe es te sem tudsz objektiv lenni.

Kerdezd meg a tobbi gyereket reggel h mit csinal az ovoneni ha vki rosszat csinal.El fogjak mondani.Ezert ovit valtani kar,amig nincs bizonyitek.

Es szombat van.Vard meg mi lesz a hetfoi bemenetellel,nem kell elore aggodni,lehet siman tullep rajta hetfoig,de ha te feszult vagy,megerzi.

Nalunk az ovis beszoktatas 17perc volt es a gyerek egy kukkot sem ert az itteni nyelvbol,ismeretlen volt neki minden ovono minden gyerek es minden reggel ment a hiszti h nem akar bemenni.Annyit kampanyolok h mennyire jo az ovi,mik az elonyei,mennyi erdekes dolgot tanulhat h egyre szivesebben megy be.Egy probat meger h most ezt az esetet elfelejtitek mintha mi sem tortent volna (marmint gyereknek nem emlegeted) es csak az ovi oromreszet emeled ki ha hetfon esetleg feszkoval indulna.

Nagyon kicsi az esely arra h egy ovono szajba vag egy 3evest,az allasat kockaztatna.

2016. szept. 24. 11:16
 10/18 A kérdező kommentje:
Kisfiam tenyleg jó gyerek ezen nincs mit szepiteni persze szidja le legyen szigoru de bizonyos mertekig... Gondolom meg van az oka hogy ennyire kikelt magaból es olyan csunyan viselkedett mert 3 ev alatt hasonlo sem fordult elő! Mi soha nem ütöttük meg ő magatól meselte h szajon vagta az ovonő meg is mutatta hogyan.. Ismerősöm nem rossz indulattal mondta h rossz volt senki nem neheztelt ra ezert azt a bizonyos ovonő kivetelevel.. Ha rateszi az ovonő a kezet a szajara es nem racsap akkor nem kezd el sirni es nem lesz mar aznap ebedkor gyomoridege, minden esetre remelem jol indul a hetfő.. Az ovonő meg októberig lesz ott utana nyugdijba megy!
2016. szept. 24. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!