Miért ilyen szűklátókörűek az emberek?
Spanyolországban voltunk a gyerekünk unokatesójának az esküvőjén. Leszbikusok, ezért is ott történt a házasságkötés. Pici korától fogva nagyon jó a kapcsolatuk. Napi szinten nem is téma a leszbikusság, ő még minden párkapcsolatot amolyan barátság szinten kezel.
Mivel hetero esküvőn is voltunk már korábban, az érdeklődésére annyit mondtunk, hogy ha két ember szereti egymást, összeházasodnak. Többnyire fiúk lányokkal, de van amikor lányok lányokkal vagy fiúk fiúkkal. Nem is kérdezett tovább.
Az esküvő jól sikerült, ő is nagyon jól érezte magát. Persze az oviban is elmesélte. Másnap jött a feketeleves, beszólások néhány gyerektől (gondolom otthon elmesélték, aztán a szülők fejtágítottak), és az egyik óvónőtől, hogy micsoda bűnnek és fertőnek teszünk ki egy pici gyereket.
Kissé kiakadtam... Miért kell ilyen korán előítéleteket nevelni a gyerekekbe? Volt egy programon, jó élményként élte meg, majd az általa szeretett emberre mocskolódó megjegyzéseket hall.
Visszakérdezek: nekem miért nincs jogom kinyilvánítani, hogy hányok ettől a fajta természetellenes dologtól? Muszáj mindent elfogadni? Muszáj nekem lenyelni a békát és kussolni? Egyenlőre a hetero párkapcsolat a normális és ha valaki felvállalja a nemi deformitását, akkor azzal az orrom alá is dörgöli, hogy mit művel az ágyban. Ez pedig taszít engem.
Tehát nekem nincs jogom undorodni ettől? Hol vannak a jogaim????
Hol éltek, mekkora településen? Én sem számítottam volna ekkora ellenreakcióra. És igenis szűk látókörűek. Tőlem elég messze áll a liberalizmus, de azért odáig eljutottam már, hogy nem csak az lehet jó ember, aki pont ugyanolyan, mint én. Ez egy jó tanulság a kisfiadnak is, arról, hogy az emberek legtöbbször másképp gondolkodnak ugyanarról a dologról. Ők így látják, mi meg nem látunk ebben semmi rosszat. Tök mindegy, milyen neműek, nem ártanak senkinek ezzel. Akkor meg miért ne legyenek boldogok.
És a beszólók kinek szóltak be, neked vagy a kisfiadnak?
Nem tudom, hányas válaszadónak írom, hogy nem a látvány dúlja fel acgyerek lelekivilágát, hanem a reakciók.
Egy másiknak meg, hogy ne mossa össze a pedifiliát a homoszexualitással.
Húgom leszbikus, gyerekeim ebbe a helyzetbe születtek bele. Sosem kellett magyarázni, számukra ez a természetes. És herceg-hercegnőset jàtszottak, mert ez van genetikailag beléjük kódolva.
Nem a làtvàny meg ennek a deviàns viselkedésnek a reklàmozàsa zavarja össze gyerekeket???
Meg azt ìrod, hogy herceg hercegnőst jàtszottak??? Ez van beléjük kódolva????
1, a nemi identitàs nem csak egy veleszületett dolog, az lassan alakul ki, persze ebben a természetes ösztönöknek is szerepe van
( ha nem ìgy lenne akkor pl nem lehetne elrontani egy nemi erőszakkal egy gyerek életét)
2, az hogy a te gyerekeidnek a leszbikus nagynéni természetes, az egy dolog, màs gyereknek meg sajnos az,hogy verik vagy hogy az apja iszik,a gyermekotthonokban pedig az, hogy nincsenek szüleik... Ettől még egyik szituàció sem lesz normàlis!!!
Azt értem, hogy egy erőszakkal, veréssel, alkoholizálással miként árt valaki a gyerekének. De hogyan illik a sorba az, hogyha a gyereknek tudomása van a homoszexuális emberek létezéséről? Nem az árt-e neki inkább, hogy ezt tabuként kezeljük? Nyilván nem a szexuális részére gondolok ennek a jelenségnek, hisz az eltérő nemű csókolózó párokat sem rejtjük el előle, mivel az sem vonja maga után a ahálószobatitkok részletezését.
A gyerek a szüleiről vesz mintát, ezt tudja minden pszichológus. Nem a nagynénjéről. Ennek ellenére vannak homoszexuális emberek. Akkor ez hogy lehet tanult dolog? Vannak, akik divatból kipróbálják, ez biztos, de egy életen át nem fogsz divatozából olyan csinálni, amire nem vágysz.
Azt is tudja a gyerek, hogy vannak madáremberek, akik egy szál szárnyas ruhában sziklákról ugrálnak le. Nem titkoljuk előle, mert nyilvánvaló, hogy ettől még nem fog felmászni a hegyre és leugrani róla. Lát fekete bőrű embereket. Nem titkoljuk előle, hogy vannak fekete bőrű emberek, mert ettől nem fogja magára kenni a doboz cipőkrémet, mivel nem hülye.
A gyerekek, bármennyire is hiszik néhányan, nem hülyék, és nem mennek az első ember példája után, akit meglátnak valahol. Tesék róluk egész nyugodtan úgy gondolkodni, mint aggyal rendelkező gerincesekről.
Az én kislányom, amikor kb. 4 évesen életében először látott négert egy plázában, nem tudta levenni róla a szemét, tátott szájjal bámulta. Kérdezte tőlem, hogy anya, ez most mi? Majom? Hát ne tudjátok meg, hogy mindenki szakadt körülöttünk a nevetéstől, én rettentő zavarban voltam, hiszen valahogy az 4 év alatt még soha nem volt téma otthon, hogy vannak igen fekete bőrű emberek is, de ők is emberek. Nagyon nehéz volt elmagyarázni a kislányomnak, hogy így bámulni sem szabad, sem majmozni (pedig szegény tényleg csak azt mondta, amit gondolt), a négerezést meg sértőnek veszik. Erre is az volt a kérdése, hogyha néger, akkor miért sértődik meg a négerezésen... Aztán egyszer ismét persze a boltban, ezer ember volt körülöttünk megszólalt: anya, majd elmegyünk megint a .... Plázába négert nézni? Marha ciki volt.
Most egy kívülálló simán megbélyegezhetné a kislányomat a beszólásai alapján, hogy fajgyűlölő, pedig csak egy ártatlan és tudatlan gyermek.
Te azonnal szűklátókörűnek nevezel mindenkit, aki nem ért egyet azzal, hogy egy óvodás gyereknek a smároló nők látványa teljesen természetes.
Szerintem gondolkozz el kicsit, mielőtt ítélkezel mások felett.
Hűha, valakinél túlpörgött a motor. Ugye azt tudjátok, hogy egy esküvőn egy rövid puszi van és nem dobják fel egymást az emberek az anyakönyvvezető asztalára és hálják el a házasságot a nyilvánosság előtt? Nemi irányultságtól függetlenül.
Hálószobába meg szintén nemtől függetlenül nem visszük be a gyereket, hogy nézd, így néznek ki a technikai részletek.
Egyébként a műanyag sem természetes dolog, mégis használjuk...Meg a halálos kórok kezelése se az, mert belenyúlunk így a természetes szelekcióba. Akkor a koraszülötteket is dobáljuk ki az ablakon, mert nem természetes, hogy életben tartják őket a koraszülött osztályon?
Ìrod a műanyagot. Oké. Elfogadom,nem természetes. De hasznàljuk.
A homoszexualitàs sem természetes. Oké. Elfogadom. De van.
És jót tesz??? Hasznunkra vàlik???
Most màr bőven làtszanak a műanyag gyàrtàs és hasznàlat hosszútàvú hatàsai:
Nem vagy nagyon nagyon lassan lebomló szeméthegyek, alig oszló tetemek, durva környezetszennyezés...
Nyugodtan lehet folytatni a pàrhuzamok keresését. Csak az a baj, hogy itt a "szemét" nem egy telepen van, amit elàsnak, hogy ne kelljen làtni/ szagolni,hanem a fejekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!