Óvoda kezdést követően nálatok is tiszta hiszti otthon a gyerek?

Nem. 1 hét kellett a beszokáshoz, azóta olyan, mint bölcsiben is volt.
Minden rendben.

A nagyon, aki már második évet járja az oviban nem igazán vettem észre változást, csak az ovónő mondja hogy ki van magából fordulva - otthon nem.
Míg a pici, aki most kezdte, az oviban mintagyerek, de otthon nem lehet ráismerni - hisztizik, verekszik-
aztán jön hogy egymásnak ugranak.
Igen, megváltozott a napirendjük. Itthon azért többet foglalkoztam velük a nyári szünet alatt is - bemennek az oviba és szabad foglalkozás van, kimennek az udvarra a kutya nem beszél hozzájuk, nem tanítja őket (25 gyerek egy csoportban), ebéd, alvás - uzsi után megyek értük.
Akkor nincs hiszti, ha valami kreatív dolgot csinálunk, lego, kézműveskedés, szerepjáték, bábozás...ilyesmi.
Rájöttem hogy a hiszti azért van mert igénylik a személyes törődést. Igen, ez több energiát igényel (igényelne az oviban is)
Drága utolsó! Jaj, de építő hozzászólásod volt!
Többieknek köszönöm. Igen, valoban lefarad jobban. Kiscsoportot kezdte idén. Bolcsis sem volt.
Utolso előtti jol leirta a mi helyzetunket is. Oviban szepen viselkedik, otthon hiszti, nyavalygas, visszabeszel, nem fogad szot, csufolodik. Ezelott NEM csinálta velünk, ezert veszem rossz néven, ha a nevelési hiányra fogja valaki velunk kapcsolatban. Igenis sokat foglalkoztunk vele 3 even át!
Akkor adunk meg időt, szokja az új helyzetet, eletrendet. Délutánonként tartalmas itthoni programokat is szoktunk csinálni, sokat foglalkozunk azota is vele.
Koszonom mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!