Mit tegyek a beszoktatással?
Úgy érzem, hogy túl gyors a kislányomnak. 2 napja kezdtük, tegnap másfél órára kiküldtek minden szülőt, ez is nehezen telt el, de ma be sem mehettünk a gyerekekkel, és a kislányom egy kerek órát iszonyúan sírt. Ami még nehéz volt, hogy összesen egyszer ment oda hozzá az óvónő, akit elutasított, és a továbbiakban nem foglalkoztak vele, így egy órát magányosan nagyon kétségbeesve sírt és kiabált utánunk. Aztán őt előbb kiengedték, majd sorra a többi sírós kicsit, de aztán megint vissza kellett menniük.
Jó ez így? Így szokták máshol is?
Az nem gáz,hogy második nap már kiküldtek,inkább az,hogy nem próbálták folyamatosan megnyugtatni.
Annak sem látom sok értelmét,hogy sír,kiküldik,megvigasztalod,aztán vissza kell mennie.Ha kiküldik akkor már ne kelljen visszamenni.És tudta hogy kint vagy és nem mentél el? mert akkor pláne nem csoda ha ordított.
Mi nem mehettünk el, a folyosón kellett várakozni, így nem volt kérdés, hogy tudta, hogy ott vagyok, ezt is kellett mondanunk nekik. Ők nem látják a szülőket.
Én úgy gondoltam, hogy a beszoktatás fokozatos: első nap bemegyünk és ismerkedünk a teremmel, játékokkal, mosdóval, annak használatával (ha ki is küldenek,de inkább ne, akkor se másfél órára). Második nap rendben, hogy rövid időre kiküldenek, de ne az egész délelőttre.
Ráadásul egy órán át hallgattam, hogy iszonyúan sír, neki (sőt nekem is) ez nagyon hosszú idő, nem értem, ennek mi értelme volt.
És tényleg azt hittem, hogy azért próbálják vigasztalgatni. De igazából csak azokkal a gyerekekkel foglalkoztak, akik jól érezték magukat. A többi pityergős, sírós, zokogós is eléggé mellőzve volt.
Ilyen idetlen beszoktatast sem olvastam meg ....
Beviszed elkoszonsz tole es megmondod pontosa mikor jossz erte es h addig ki vigyazz ra ...
Majd tenyleg eljosz ... Es pontosan erte mesz mikor igerted
Na ez így gáz, hogy a gyerek tudja, hogy ott állsz kint. Még jó, hogy ordít... Életemben nem hallottam még ilyet...
Nálunk az van, hogy első nap 2 óra anyával együtt. Másnap pedig, ha jól telt az első nap, maradhat délelőttre egyedül. de akkor megmondom, hogy elmentem, mert dolgom van, ebéd után jövök, puszi. Ez így, ahogy nálatok csinálják, gyerekkínzás.
Nálunk kifejezetten mondták szülőin, hogy úgy készüljünk, hogy 2 hét a beszoktatás. Ezért is érzem rohamtempónak, hogy ma már egész délelőtt teljesen egyedül kellett bennmaradniuk.
Én ezt is mondtam a kislányomnak tegnap, hogy "ma együtt leszünk, megnézzük a termet, megkeressük a törülközőt, hogy hová tesszük a szandálodat..., holnap kicsit kimegy mindenkinek az anyukája" stb.
Szerintem sokként érte, hogy be sem mehettünk vele (velük), hisz nem erre készült(ünk).
Neki a tegnap sem sikerült fényesen, enni sem ült oda az asztalhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!