Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogyan vészeltétek át ezt az...

Hogyan vészeltétek át ezt az időszakot? Beszoktatással kapcsolatos kérdés.

Figyelt kérdés

Másfél éves kisfiammal a beszoktatás 3. napján tartunk. Egyszer kellett eddig még csak ott hagynom fél órára.

Szóval ez még csak az eleje és a könnyebbik része a folyamatnak , ezután jön még csak a neheze.

Az érdekelne leginkább, hogy tudok-e valahogy neki segíteni?

Próbálok mindig pozitívan beszélni a bölcsiről, meg ott is sokat mosolyogni, hogy ez jó dolog stb. Nektek bevált valami, ami segített/könnyített esetleg?

Az is probléma, hogy nagyon nehezen adom ki a kezemből. Gyakran pityergek, amikor alszik, hogy nem velem tőlti majd a nap egy részét. Gondolom az anyukák többségének ez nehéz időszak volt. Ti hogy vészeltétek át ezt az időszakot? Van pozitív oldala? Vagy csak én lelkizem túl és lazábban kell venni?:)

2014. márc. 5. 13:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy cipőben járunk, úgyhogy a megoldást nem tudom, de nekem az az érzésem, hogy itt csak az idő segít. Édesanyám óvónő, ő is találkozik ezzel a problémával, csak kicsit idősebbekkel. Nekem csak annyi jó tanácsot adott, egyedül ezzel segítheted, ha megerősítést kap, hogy a bölcsi jó...de erre magadtól is rájöttél :) De nem elég mondani neki, éreztetned is kell vele, ha megérzi rajtad, hogy te bizonytalan vagy, akkor az átragad rá, tehát neked is hinned kell, hogy a bölcsi jó, jókat lehet játszani, stb!

Én is ma hagytam először magára, azzal a különbséggel, hogy mi már 2 hete járunk be játszani, heti 3 alkalommal 9- délig. Úgyhogy nekünk is ma volt az első komoly napunk, 10 perc után kezdett keresni, onnatól fél órát kiabált, hogy anya-anya, majd' beleszakadt a szívem :( De utána megnyugodott és játszott, aztán szépen meg is ebédelt, tisztába tették és mosolygósan indultunk haza....

Nekem is a legrosszabb az, ha belegondolok, hogy innentől a nap nagy részét nem velem fogja tölteni, nem azt eszi-issza, amit én adok neki. Úgyhogy én sem látom a pozitív oldalát, bár én úgy érzem, mióta elkezdődött ez a bölcsibe járás, én jobban megbecsülöm az együtt töltött időt, annak ellenére, hogy mindig is sokat foglalkoztam vele, most még inkább, többet bújunk is, stb

Egyébként nem hiszem, hogy csak mi lelkizzük túl a dolgot, azoknak mondjuk biztosan könnyebb, akik vágynak vissza dolgozni pl, de én úgy élveztem a kettesben töltött időt, hogy bár így maradhatna örökké :) 2 éves egyébként az én lányom...

2014. márc. 5. 15:22
 2/8 Jégtánc ***** válasza:
Nálunk is most megy a beszoktatás,szintén 3- ik napon vagyunk túl.Nekem alapból pozitív a hozzáállasom mindenhez így nem pityergek,hanem örülök hogy jól érzi magát gyerek társaságban.Nekem még nem kellett egyedül hagynom,majd a jövő héten valamikor.Jó látni hogy nem idegenkedig senkitől és semmitől,jó látni hogy nyitott a világra és más emberekre.Teljesen lazán fogom fel.Tudja hogy ott vagyok ha szükség van rám.Inkább örülni szoktam ha végre elalszik,mert akkor én is tudok pihenni.Úgy tudsz neki segíteni ha lazábban veszed és nem görcsőlsz rá a bölcsis témára.Gondolj arra hogy visszamész dolgozni,vagy végre nyugodtan meg tudsz inni egy kávét vagy teát:)
2014. márc. 5. 15:28
 3/8 Jégtánc ***** válasza:
*idegenkedik
2014. márc. 5. 15:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat! Akkor nem vagyok egyedül, többen járunk egyidőben hasonló cipőben ! :) Igyekszek majd pozitív lenni.

Problémamentes, könnyű beszoktatást kívánok nektek !

További válaszokat, ötleteket, tapasztalatokat, történeteket is szívesen fogadok! :)

2014. márc. 5. 19:29
 5/8 Jégtánc ***** válasza:
Köszi,nektek is:))
2014. márc. 5. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Hogy álltok lányok?! Mi a nagy bölcsi-helyzet?! :)

Nálunk náthás lett a lányom így kimaradt egy kis idő, múlt szerdán voltunk utoljára, akkor ugye ott maradt 2 órára, és ma mentünk újra, és már egyből hazaküldtek, úgyhogy 9-től délig ott maradt. Úgy kullogtam el, mint egy kivert kutya :(

Délben érte mentem, és kiderült, hogy az én csepp lánykám egy csepp könnyet sem hullatott értem :) Úgyhogy ő borzasztó jól érezte magát, én meg...hát, lehet hogy mégiscsak nekünk nehezebb?! :)

Persze így nyilván könnyebben hagyom ott legközelebb...

2014. márc. 12. 19:45
 7/8 Jégtánc ***** válasza:
Szia.Relatív jól megy a dolog,nincs gond igazából.Ma 9-re vittem és 12-kor mentem érte.Mondtãk hogy mikor kint játszottak akkor ment a keritéshez és sirdogált hogy anya anya,de szerencsére el tudták vonni a figyelmét.Holnap 8-ra viszem reggelizik is már és 12-re megyek érte.Péntek lesz a húzós mert múlt héten nem jött össze az ott fektetés és mellette ülés .Kiváncsi leszek mi lesz majd most.Megyek majd délre aztán ha nem alszik el akkor hazahozom.
2014. márc. 12. 20:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Az enyém pénteken volt utoljára, mert péntek estére belázasodott (köhögött, folyt az orra stb.). A doki szerint vírus.

Azóta csak ma tudtam vinni. Most csak 1 órát lesz ott, 10-re megyek érte.

Péntekig egész jól ment, 2 órát volt ott egyedül.

Nemsokára indulok is érte.:) Remélem minden rendben ment. :)

2014. márc. 13. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!