Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szülőként tegezed v. magázod...

Szülőként tegezed v. magázod az ovónéniket? (idősebbeket és fiatalt)

Figyelt kérdés
2016. szept. 2. 09:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit vicces volt, amikor a 21 éves fiatalka óvónő "néniztette" magát a szülők által is...

én voltam 35, de ő nem "nénizett" vissza engem...

2016. szept. 9. 21:07
 22/22 anonim ***** válasza:

Óvónő vagyok. Azokkal a szülőkkel tegeződök, akik megadják a tiszteletet ebben a formában is. Ez a magázódós kommunikációból következtethető. Ellenpélda: egy apuka rám szólt a folyosón, hogy "tegezzé' ám". Vele magázódunk továbbra is. Tiszteletlennek éreztem. Másik: Egy nagymama is mondta, hogy tegeződjünk, ha már kollégák vagyunk. Ő állítja, hogy óvónő volt, ismerjük a városban, egész életében napszámos, szezonális munkákból élt. Őt szintén nem tudom tegezni - azt viszont tisztelem benne, hogy így ő sem teszi.

Engem egyébként a keresztnevem becézett formáján szólítanak (gyerekek és felnőttek egyaránt), egy anyuka teszi hozzá a keresztnevemhez a nénit.

Pályakezdő vagyok, de nem 21 éves. (előtte másik területen szereztem diplomát). Nem akarok nagy valakinek tűnni, de engem 27 évesen zavar, ha csak úgy letegeznek, hiába még csak második éve vagyok óvodapedagógus.

2017. jan. 19. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!