Szülőként tegezed v. magázod az ovónéniket? (idősebbeket és fiatalt)
Figyelt kérdés
2016. szept. 2. 09:39
11/22 anonim válasza:
A gyerek óvónénijei (idősek, nyugdíj előtt) kérték, hogy tegezzük őket. Az anyukák. És ők is tegeznek minket. Apukákkal magázódnak. A fiatalok mindenkivel tegeződnek. Más csoportok óvónénijei... hát, ahogy éppen sikerül. hol tegezem, hol magázom.
12/22 anonim válasza:
Az egyiket tegeztem, mivel régebb óta ismerem, a másikat magaztam. A néven szolitottam őket mindig, néni akkor került hozzá, ha a gyerekeit volt és öt kapcsoltam be a beszélgetésbe
13/22 anonim válasza:
Tegezodunk. Ok kérték!
Ha nem akarod megserteni oket, kerdezd meg.
14/22 anonim válasza:
7- es! A nálad fiatalabb orvost is tegezed? Elég gáz vagy! Az ilyen szülőkről megvan a véleménye a pedagógusoknak!
15/22 Baranka válasza:
Kb 50 es a legidősebb óvónő az oviban. Nagynak kb 40-45 óvónénijei vannak. Kicsinek 52 az egyik másikuk kb 45 lehet. Kis oviba járunk tegezünk mindenkit. Kivétel gondnok és ovivezető, őket magázom. Gyerekek mindenkit tegeznek :).
16/22 anonim válasza:
Magázom. Ők is magáznak, felénk ez a szokás. De nem ítélem el azokat, akik tegeződnek, ott biztos családiasabb a hangulat.
17/22 anonim válasza:
Tegezem. 50 körüli mondta tegezzem (anyum óvónő volt, ismeri, ovi előtt magáztam), fiatalt egyből tegeztem...
18/22 B. Judit válasza:
Alapból a magázás, ha az óvónő kéri, megengedi, akkor lehet tegeződni. Furcsállom, hogy mert az anyuka idősebb, erőszakosan letegezi. Ez a csendőrpertu, ami akár megalázó is lehet. Azzal tegezõdhet, akivel társadalmilag azonos szerepet tölt be.(pl. az egy munkahelyen dolgozók) Az, hogy egyidõsek, nem indok. Nem tegez le a pincér, az eladó, az ügyintéző - és én sem őket. Sok hozzászólásban elhangzott, hogy az ővőnők kérése - az megint más.
19/22 anonim válasza:
Hmmm. Az erőszakos tegezes nekem is visszataszító, viszont nem gondolom, hogy az óvónő all a szülő fölött. Szoval oda-vissza működik a kinek mi jo.
Mondjuk en 41 evesen szültem, tehát 44 leszek, mire a gyerekem oviba megy.
20/22 B. Judit válasza:
Lehet h félreérthető voltam. A társadalmilag azonos szerep nem alá/fölérendeltségi dolog. Egy munkahely, egy iskola, stb. ahol magától értetődő. Engem kezdő óvónőként sem tegezett le szülő azzal, hogy idősebb. A tanárokat sem tegezik, a hivatalba sem úgy rontunk be, hogy sziasztok! Azzal, hogy megadom a tiszteletet, azzal nem leszek alárendelt! A csendőrpertu viszont lenézés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!