Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szülőként tegezed v. magázod...

Szülőként tegezed v. magázod az ovónéniket? (idősebbeket és fiatalt)

Figyelt kérdés
2016. szept. 2. 09:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%
Szívem szerint magáznám, de a tegezés megy az ovinkban (a bölcsiben és az iskolában meg a magázás).
2016. szept. 2. 09:42
 2/22 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk nem tegeződnek össze a szülők és a pedagógusok automatikusan, nem is baj szerintem.

Munkámból kifolyólag én ismerem őket korábbról, így tegezem őket.

A férjem a vezető óvónőt és a gyermek egyik óvónőjét (az idősebbet) magázza, a másikat ismeri (évfolyamtársak voltak) így őt természetesen tegezi.

2016. szept. 2. 09:47
 3/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
67%
Nálam kb. 10-15 évvel idősebbek az óvónők, de már az elején megkértek, hogy tegeződjünk, szóval tegeződünk. De a többi csoport óvónője is kérte a tegeződést, kivéve az a két óvónéni, akik keze alatt még én is voltam ovis, de ez jó is így, nagyon furcsa lenne őket tegezni. Nekik még én is csókolomot köszönök :) Az óvodavezetővel vagyok gondban, ő nem ajánlott tegeződést, ezért én mindig következetesen magázom, "jónapotkívánokozom", holott sok anyuka és az összes óvodai dolgozó tegezi.
2016. szept. 2. 09:48
 4/22 anonim ***** válasza:
83%
Mindenkit magázok, amíg nem tegeződünk össze. AZ óvónénik tőlem jóval idősebbek, ők mondták külön-külön, h tegeződjünk inkább.Megköszöntem a lehetőséget, de itthon is mindig xy néninek hívom. Így szokja meg a gyerek is.
2016. szept. 2. 09:50
 5/22 anonim ***** válasza:
83%
Én magázva kezdtem pedig az egyik óvónő egyidős velem,de nálam alap,hogy nem sziázom le a gyerekem óvónőjét.Kb.második nap mindegyik mondta,hogy tegeződjünk nyugodtan,így tegeződünk,ez mindenkinek jobb így.Tegezem a fiatalt is,meg a tölem 25 évvel idősebb óvónőt is.De még egyszer írom,csak azért mert ők erre úgymond engedélyt adtak.
2016. szept. 2. 09:50
 6/22 A kérdező kommentje:
Nénized vagy simán keresztnevükön szólítod?
2016. szept. 2. 09:53
 7/22 anonim ***** válasza:
10%

is is

én pl tegezem őket mivel egykorúak vagy fiatalabbak nálam

pont egy frissen végzet ovinéni akarta h magázódjak vele ????

közöltem h kizárt ... majdnem a gyerekem lehetne

szal maradt az h ö magázott engem én meg tegeztem, fél év után feladta :D

mondtam h na ugye h egyszerűbb a kommunikáció ha nem rak bele felesleges szabályokat

de van olyan anyuka aki következetesen mindenkit magáz pedig lett mondva neki h nem szükséges

más meg vegyesen tegezi és magázza őket

a nagyok ovijában pl nem volt nénizés

vagyis a gyerekek nem Katinéni- nek hanem simán Katinak szólították az óvónőket

ott abszolút tegezés volt

szerintem ez ovi és pedagógus függő is no meg szülői mentalitás :D

2016. szept. 2. 09:56
 8/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
Az óvónőket tegezés mellett nénizem. Mondjuk ez eléggé fura, de így szoktuk meg. Nyilván a gyereknek is emlegetem az óvónéniket, és úgy alakult, hogy ha szólítom őket, valahogy mindig jön a néni a keresztnév után.
2016. szept. 2. 09:58
 9/22 anonim ***** válasza:
Az elején megkértek minket oviban és bölcsiben is, hogy tegeződjünk, úh tegezem őket.
2016. szept. 2. 09:59
 10/22 anonim ***** válasza:

Kivel milyen a viszonyom.

Falun lakunk, itt szinte mindenki ismer mindenkit.

Azt az óvónénit, akivel eddig magázódtam, nem fogom tudni hirtelen tegezni.

Tanároknál még cifrább a helyzet, mert köztük van, aki engem is tanított, és értelem szerűen 8 évig magáztam őket.

De van olyan, aki osztálytársam vagy évfolyamtársam volt, máshonnan ismerős, és eddig is tegeződtünk ha összefutunk, őket természetesen továbbra is tegezem.

2016. szept. 2. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!