Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan készültök az ovira,...

Hogyan készültök az ovira, bölcsire?

Figyelt kérdés

A fiam az ovit, a lányom a bölcsit kezdi most szeptemberben. Én már visszatértem dolgozni. Izgalmas időszak!

Ti hogyan készültök? Nem is igazán a vásárlßs rèszére gondoltam a dolognak, bár minden meglátást szívesen veszek.

2016. aug. 20. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
48%

Én úgy készültem, hogy 8-10 hónapos korától közösségekbe, azon belül pl. játszóbölcsibe hordtam (amiben a rossz pont,hogy megszokta hogy vele vagyok bent, ezért később a rendes bölcsibe 19-20 hónaposan alig bírtuk beszoktatni, annyira dühös volt, hogy kimegyek)

Vészesetre bébiszitterrel is összeismertettem, jó kapcsolat alakult ki köztük.a beszoktatásban is kellett a segítsége, hogy le tudjon rólam válni a gyermek.

Tanulgattam hogy a szorongásokat milyen jelekből lehet észrevenni és mit tehetünk, hogyan viselkedjünk, vagy hogyan tanítsuk arra, hogy a bölcsi jó móka is tud lenni, illetve segíteni a beilleszkedésben, valamint már az elején kommunikatív kapcsolatot ápoltam a gondozókkal és szo szo a szülőkkel is

Immunrendszer erősítést illetve én a megfelelő tápláltságban hiszek, de c vitamincseppekkel néha ráturbózok.gyermekem az, aki ha el is ksp valamit, pikk pakk kikeveredik belőle, de védőoltásai is vannak pl himlő, rota is.

Ill sokat olvasgattunk ovis mesekönyvet(mert bölcsist nem találtam, de kb ugyanaz úgyis)

Az önálló evés ivás tanítására nem tudtam magam rávenni, nem birom idegileg a kiömlik, leesik, szétkenődik témát, nem tudom igazából miért borít ki, próbáltam leküzdeni, nem ment, de a szitter és a bölcsi megtanította az önállóságra. Most aszobatisztasággal játszuk ugyanezt...leveszi a pelust, megy a bilihez, oké, néha hagyom meg minden, de nyomatékosan szoktam kérni, hogy legyen pelenkában, mert nincs kedvem hol itt hol ott pisitócsákat takarítani. Ha jo napom van, akkor játszhatunk biliset.már érzi előre az ingert, szóval valamit mégiscsak jól csinálunk

2016. aug. 20. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Kíváncsi vagyok milyen tökéletlenek pontoztak le..akik válaszolni sem tudnak..
2016. aug. 20. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:

6 éves a kislányom, most ballagott, de leírom 😊.

Igazából nem szoktattam. 3 éves 2 hónapos volt, mikor elkezdte az ovit. 2 éves korától heti 2-3 alkalommal járt ½ napra családi napközibe, leginkább azért, hátha beindul a beszéde. Beszéltem sokat az oviról, hogy milyen lesz. Szerencsére Ő nagyon barátságos, nyitott lányka, aki önálló volt viszonylag korán.

Nem tudom milyen természetűek a gyerekeid. Ha nyitottak, nem lesz gond 😊.

2016. aug. 20. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Már tavasz óta beszélgetünk az oviról. Jónéhány könyve van, ami az óvodáról szól. Amikor volt lehetőség, bevittük az oviba, hogy ismerje meg a környezetet, ovónőt. Az óvoda által szervezett programra elmentünk. Kezdés előtt lesz egy családlátogatás. Kb. ennyi. Mesélek a könyvekből, átbeszéltük,hogy mi fog ott történni, ha pisilni kell kinek szóljon, a jeléről , az alvásról.
2016. aug. 22. 06:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Senkit nem pontoztam le.

Mi is sokat beszélgetünk, olvasgatunk az oviról. A kislányom bölcsibe, de voltaképpen ugyanaz, Őt is nagyon lekötik a könyvek, úgyhogy a meseolvasás közós program. Aztán könyv nélkül még át is beszéljük az olvasottakat. A fiam nagyon készül az ovira, a lányom még azért kicsi ahhoz, hogy elmondja.

A fiam szobatiszta, hangsúlyozom Neki, hogy időben jelezze majd, ha ki kell mennie. Annyira jól sikerült a vécétéma a fiamnál, hogy a kislányom /20 hónapos/ egyik napról a másikra kéredzkedett fel a vécére, tépi le magáról a pelust...izgalmas időszak ez.

Nekem egy kicsit rossz leválnom Róluk, élek-halok a gyermekeimért, de nem éreztetem Velük. Ez az élet rendje. Én már visszamentem dolgozni, most még anyukám van Velük, a fiam jövő héten kezdi a beszoktatást, a kislànyom pedig szeptember közepén.

Az evés hál' istennek megy Nekik. Mindketten önállóan és egyre szebben esznek. Volt is maszatolás, minden evés után takarítás, de ez ezzel jár. A lányom már 1 éves korától egyedül eszik. Mára a leves is alig megy mellé.

Egy valami aggaszt: a fiam sokszor eléggé agresszív. Harap. Eddig még csak a tesóját meg engem /nagyon határozottan lépek fel, büntisarok, szobájában gondolkodik/, de aggódom, hogy mi lesz a közösségben. Egyébként egy tündéri kisfiú, társasági emberke, vannak kisbarátai a játszón, de ha épp tombol a dackorszak /napi többszór tombol☺/, akkor olyan, mintha nem kontrollálná magát. Na, ezen dolgozom.

2016. aug. 22. 07:05
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ajánlom figyelmedbe!

2016. aug. 22. 13:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a linket. Minden szavával egyetértek. Sejtettem, hogy erről van szó az én kisfiammal kapcsolatban is.
2016. aug. 22. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!