Mi lesz az oviban, ha nem ágytiszta?
Nálunk se engednek semmit, pedig pizsamát húznak, ennyi erővel már a pelust is felránthatná a gyerek, aztán zacskóban mehetne a szekrényébe, majd én kidobom...
Ha bepisil, ágyneműt mosok este. Ezért vettünk szárítógépet a 2. gyerkőcnél, mert minden nap bepisilt, és októberben nem száradt meg a bélelt lepedője másnapra... -_-
3 évesen nappalra szobatisztának kéne lennie már,akárki akármit mond. Alkalmasként beleférnek a balesetek természetesen. Nem kellene itthon se pelust adni rá,akkot zavarná a pisi és ráérezne,hogy neki kell,és wc-re menne.
Az éjjel kicsit más... Én is sokáig adtam rá éjjel,mindig nyafogott,hogy nem kell neki. Elfogyott a pelus,akkor többet nem adtam rá. Két hetente volt baleset,kb 4x és ennyi. Nagy ritkán volt még napközbr is,hogy nem ért el időbe,annyira játszott. De a nappali szobatisztaság feltétele az ovinak elvileg. Ettől független kötelesek felvenni,és mondhatjuk az ő gondjuk ha állandóan bepisil. Átöltöztetik,nekef kiteszik a pisis cuccot és győzd mosni. Sajnos oviban nem nagyon törődnek vele már,mig bölcsiben ők teszik nappalra szobatisztává és kérik,hogy otthon se add rá,ha ők elkezdték a leszoktatást.
Lehet, hogy nem is lesz semmi probléma. Szeptemberig még sok idő van.
Más környezetben is bepisil alvásnál?
(mamáknál is?)
Egyébként találkoztam hasonlóval, de ott meg tudták oldani, hogy délben elhozták a kicsit. (és nem derült ki a turpisság)
Tudom, hogy fura lesz, amit írok, de akkor ez a gyerek nem szobatiszta.
A köznyelvben terjedt el a nem ágytisztaság fogalma, védendően a nappali be nem pisilést.
Ha év végére sem oldódik meg a problémátok, egy részletesebb belgyógyászati kivizsgálást javaslok, feltételezve, hogy a pszichéje rendben van a kicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!