Nyakunkon a szeptember, ovikezdés, mit tegyek alváshoz még kell a pelus?
Hiába pisiltetem meg, ébredéskor tele a pelus délután is, ha leveszem, akkor nem tud elaludni 5 percenként megy pisilni.
Már több mint 1 éve szobatiszta a fiam.
Egy picit hamarabb kellett volna észbe kapnod!
Akkor csak nem szobatiszta, ha alváskor bepisil! Hiába pisil alvás előtt? Mi lenne, ha alváskor elhagynátok a pelust? Persze rakj alá vízálló lepedőd, ha baleset történne!
Ez nem észbe kapás kérdése, attól még nem lesz a gyerek szobatiszta.
Sokan vannak így, hogy ovi előtt még nem szobatiszta, de sok esetben hirtelen megoldódik pár nap alatt.
Szerintem ez pusztán szerencse kérdése (meg persze, hogy a gyerek mikor érik meg rá).
"Egy picit hamarabb kellett volna észbe kapnod!"
És mégis miért kellett volna?
A szobatisztaság nem a szülő akarásának kérdése, hanem a gyerek idegrendszeri érettségének kérdése.
Amúgy meg 3 éves korra elvárás a nappali szobatisztaság, az éjszakai szobatisztaság elvárása pedig 4 éve korban van.
Amúgy kicsit segíthetsz kérdező, hogy közvetlenül lefekvés előtt már nem adsz neki bőséges innivalót, csak pár kortyot esetleg és elalvás előtt mindig pisil egyet.
Első vagyok!
Bocsánat.... ne haragudj kérdező, az első sort nem neked szántam! :(
Nem adok neki sok folyadékot alvás előtt. Volt egy időszak amikor többször száraz volt a pelus, levettem, de bepisilt, azóta nem akarja, hogy levegyem, amikor mégis engedi, akkor mint írtam visszakéri.
Egyébként az oviba mehet így is, azt mondták nem gond, de nem akarom, hogy a többi gyerek csúfolja(vegyes csoportba megy, így lesznek nagyobbak is).
Kár emiatt stresszelni a gyereket. 5 percenként nem azért megy pisilni, mert kell neki, hanem nagy rajta a nyomás, hogy szobatiszta legyen, és ez egy kicsit visszafelé sül el, rágörcsöl a dologra. Vegyétek kicsit lazábban. Ha egyszer-kétszer bepisil alváskor, nem kell túlreagálni. Ha éjszaka pelusos, attól még járhat oviba. Délutáni alvás meg rövidebb, ott megpisiltetik előtte, könnyebb kibírni.
Nekünk a nagyszülők altatták először pelus nélkül délután. Az jó volt, mert én is eléggé féltettem az ágyat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!