Nem akarják az óvónők, h a 4 évesem ott aludjon mert én itthon vagyok?
Kislányom középsős lesz, eddig délig járt, ami már akkor is gondot okozott mert mire hazaértünk késő volt, nem is tudott aludni, estére meg kimerült.
Közben májusban megszületett a kistesó, hasfájós, nyűgös baba, ha apuka dolgozik nincs is időm a nagyobbal foglalkozni. Szeretnénk ha egésznapos lenne az oviban, de ellenzik az óvónők mert nincs hely stb. Kb 15 gyerek van egy hatalmas csoportszobában.
Sokkal jobb lenne neki, ha fél4 körül mennék érte, ő kipihenné magát, én addig itthon mindent megcsinálnék. Borzalmas lelkiismeretfurdalásom van, h nem tudok vele úgy foglalkozni mint régen, vagy azt látja h az öccsét nyugtatom vagy h takarítok.
Az egésznapos óvódai felügyelet jár, de mit mondjunk az óvónőknek?
nincs olyan jogszabály ami előírná hogy haza kell hoznod mert van tesója.
mond meg hogy nem hozod, és mond el az indokod is. ha emiatt hátrányba kerülne a gyereked tudsz lépni.
nálunk sajnos ez volt, ezért másik oviba jár a fiam. nekem nem lenne gond hogy délbe hozzam el, csak nálunk fél 1 előtt nem lehet menni értük, a kicsi ágyban alvós és már délben alszik. a nagy meg teljesen kizökene.
ezért mi másik oviba irattük
Nyilván nem szabályos amit az óvónők szeretnének, nem is hivatalosan utasítják el a kislányodat.
Nálunk egy év a különbség, a nagy 3 évesen ment oviba, kerek-perec megmondtam, hogy egész napra szeretném -én otthon vagyok a picivel és kb.3 percre lakom az ovitól - nem tiltakoztak. A nagy nem hagyja elaludni a picit, ez állandó hétvégi konfliktus is, a picivel pont evés-alvásidőben kellene menni a nagyért, bár közel az ovi, mégis ez a tortúra kb.1 órát vesz el az ő idejéből, amit már nyugodtan alhatna, mellesleg én a házimunkát ekkor szoktam csinálni. Délután pici felkel, megyünk a nagyért és itthon a pici uzsonnázik(persze a naggyal, mert ő mindig éhes mire hazaérünk), utána játszótér vagy hasonlók.
Az oviban is csak alszanak, csendes pihenőznek ebéd után, de ha a pici napirendjét is felborítja azzal ha haza kellene jönnie ebéd után-így az egész család csak "szívna". Így rögtön ovis uzsonna után megyek érte. Nálunk 24-en vannak 2 ovónő+1 dadus+0,5ped. asszisztens (kéthetente), téli időszakban ez a létszám felére zsugorodik a betegségek miatt.
Szerintem nyugodtan hivatkozz arra, hogy ebéd után a picit zavarja és jobb szeretnéd ha ovis társaságban aludna, mert otthon nehezen alszik el
Lányom szeptemberben megy bölcsibe, fiam február óta ovis.
Engem megkértek az óvónők, hogy ha tudom, akkor vigyem haza a fiamat ebéd után. A fő oka az volt, hogy nem hajlandó délután aludni. Szóval én elhoztam őt. De szeptembertől nem fogom, pedig lányommal akkor még szeptember végéig (akkor kezd csak beszoktatás miatt), itthon leszek, a munkahelyemre pedig október végén megyek vissza.
Kötelezni nem kötelezhetnek.Max megkérnek - ahogy engem is megkértek. Ezt pedig vissza lehet utasítani. Amúgy megköszönték 100-szor, meg minden...bennem meg az volt, h oké, értem, h nem akar aludni és néha nem lehet vele bírni, de járna az egész nap. Na de majd szeptembertől.
Mondd nekik, hogy nem tudod elhozni ebéd után, ha ragaszkodnak hozzá, akkor legyenek szívesek írásban, hivatalosan felszólítani erre.
Magyarázkodnod nem kell, semmi közük a magánéletetekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!