2 vagy több gyermekes Anyukák! 4 évesem aludjon az óvodában, amikor itthon vagyok a 2 hónaposommal?
Én ugyanebben a helyzetben vagyok/voltam. A faim két évig volt bölcsis, közben jött a tesó. Annyian mondják, hogy így legyen otthon, meg úgy legyen otthon, mert nem jó neki, hogy én a tesóval otthon, ő meg bölcsiben, stb... (itt is, dokinénik is ezt hajtják, meg hogy mindenki kibírja otthon két v több gyerekkel stb stb) ezért próbáltam, hogy ok, júniusban ebéd után megyek érte a bölcsibe. Pont megszívtam, mert 38 fok volt és a legnagyobb melegben, 12-re kellett mennem a 9 hónaposommal gyalog 15 perc... nem mellesleg itthon nyűglődés, átesett a holtponton, ő nem alszik stb... mindig 14-15 óra volt, mire elaludt, akkor meg aludt 5-ig...
Augusztusban ugyanezt kezdtük még a bölcsiben, akkor az első ilyen nyűglődős nap után azt mondtam, hogy ezt nem. Minden zokszó nélkül ott aludt, bár a 4 hétből csak kettőt járt, hogy szokja a szünet után a közösséget megint.
Ovi kezdés első hét ebéd után hazahoztam, mert így kérték, de 2. héten már ottaludt. Az ovónő még nem szólt, tudja, hogy van egy egyévesem, és otthon vagyok, mert vele szoktam bemenni. 3-ra megyünk, de van, hogy még akkor sötételnek ki, mert akkor kelnek, és ott várunk... úgyhogy télen ezt sem fogom, hanem megvárom az uzsit. Most azért hozom el, mert 1 ovónőjük van, és könnyebb legyen neki, de ne szokják meg, se az ovónők, se a fiam, mert 1 év múlva én is dolgozni fogok.... Szóval én is hezitáltam, próbálgattam mi jó mi nem... annyira nem vettem észre változást, hogy jobb volt a fiamnak ha hazajött ebéd után, csak könnyebb volt könyörögni, hogy "de ebéd után gyere". Persze minden gond nélkül ott alszik, ha mondjuk neki, hogy nem, majd alvás után. A bölcsiben egyébként a tesóérkezésnél rákérdeztem, hogy hozzam e ebéd után, erre azt mondta a vezetőnő, hogy ne, mert akkor kizökken. Ebéd után egyből ágy, és alszanak, ráérek utána menni.... igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!