Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kisfiam szeptember 4-én tölti...

Kisfiam szeptember 4-én tölti be a 3-at, tehát évvesztes, a bölcsiben viszont azt mondták hogy nem maradhat, vigyem oviba. Miért nem maradhat? Szeretném ha 4 éves koráig járna!

Figyelt kérdés

2016. júl. 26. 15:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Igen menie kell oviba ,gondolom azért kell menie mert sokan várnak a bölcsibe a helyekre.semmi baja nem lesz ha megy oviba.
2016. júl. 26. 19:33
 12/16 anonim ***** válasza:
35%
Úgy látom, valakinek nagyon nem tetszett, hogy nem a szokásos "menjen csak oviba, az kell már neki" véleményt osztom, le is pontozott rendesen....döbbenetes, hogy egyesek mennyire nem képesek tolerálni a más véleményt...
2016. júl. 26. 21:52
 13/16 A kérdező kommentje:
Azért szeretném hogy maradjon még bölcsiben, mert nem szobatiszta, és jobb lenne ha a nagy nehezen megszokott és megszeretett helyen töltené a nehéz őszi-téli időszakot, valamint az oviban egy vegyes csoportba fog kerülni, ahol lesznek 26-an abból lesz 5 kicsi. Szóval nyugodtabb lennék ha maradhatna..
2016. júl. 27. 07:46
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
A gyereked még nem óvodaköteles, ezért nem vagy köteles oviba vinni. A bölcsi meg nem teheti ki. Kérd tőlük írásban, hogy nem maradhat.
2016. júl. 27. 07:49
 15/16 anonim ***** válasza:
16%

Le lehet hurrogni, de sokkal jobb nekik a bölcsiben. Legalábbis ez az én tapasztalatom. Az én fiam februári, és be is van íratva az oviba, fel is vették, abba a csoportba menne, ahova kértem, szobatiszta már, folyékonyan beszél, barátkozós, nem félős gyerek, ismeri is az óvódát, mert a nagyot minden nap kíséri, imádja a dadust, az óvónőkkel sincs semmi baja. Mégsem viszem most át (2,5 éves), sőt februárban sem (évközben is átvennék), majd csak jövő szeptemberben. A bölcsibe szeret járni, szereti a gondozókat, megszokta a helyet, ott segítenek még neki felülni a wcre, mert alacsony (kilincset sem éri fel), kitörlik a fenekét, foglalkozások is vannak minden nap, csak 12 gyerek van. Az oviban ezzel ellentétben nem fognak vele foglalkozni, nem fognak neki segíteni, félek, hogy visszaesik, és esetleg bepisil-bekakil (mint ott minden gyerek az első évben, vagy még később is), nem lenne meg ott a biztonságérzése, hogy számíthat a gondozókra. Foglalkozások csak 5 év felettieknek vannak, többieknek szabad játék. Panaszkodnak, ha nem fogad szót a gyerek, de ők maguk nem tudnak hatni a gyerekekre, nem elég határozottak, a beígért következmények betarthatatlanok (példa: levágom cakkos ollóval a nyelvedet, vagy "nem mehetsz ki az udvarra" - aztán mégis kimehetett), ezért egy idő után minden gyerek rájön, hogy semmi sem történik, ha nem fogad szót nekik, le lehet szarni az óvónőt. Ja és ez vegyes csoport 2,5-7 éves korig, jól nézne ki a 130 centis gyerek mellet a 83 centis... kisebbségi érzése lenne, babának néznék a többiek. (A többi ovi se jobb, nincs más lehetőségem, csak minél később vinni át)

Kérdező, elvileg maradhatna hivatalosan a bölcsiben, próbálj határozottabb lenni. Gondolom azért akarják kirakni, mert kell a hely, szerencsére ez nálunk nem gond, én megbeszéltem, hogy maradhat 3,5 éves koráig, de hivatalosan is így van.

2016. júl. 27. 11:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Dehogy köteles az ovi felvenni.

Nem értem, hogy miért nem lehet értelmezni azt, hogy az a gyerek ovódaköteles, ill ez visszafele is igaz. Az óvoda csak akkor köteles felvenni, ha aug.31-ig betölti a hármat.

Egyébként az én fiamat kirakták a bölcsibőll úgy, hogy hogy 16 hónapos kora óta volt bölcsis ( másik bölcsiben, költözés volt) és novemberben kistesója született, ezért el kellett küldeniük.

Szerencsére be tudtam iratni januában az oviba,bár nem kellett volna.. Borzasztó, amennyire jó volt a bölcsiben, annyira más lett az oviban. Ki is vettük két hónap után,közös megegyezéssel,mert nem tudott alkalmazkodni a 24 gyerekhez.

Pedig a bölcsiben mindig futva ment, imádta, nagyon jól viselkedett,semmi baj nem volt vele. De ott átlagban csak 8-9-en voltak, nem 24-en, és kb mindenért szóltak neki. Ne futkosson, mident rögtön pakoljon vissza, ezt ne csinálja,azt ne csinálja. Hát mondom remek..

Szóval én örültem volna, ha maradhatott volna most augusztusig a bölcsiben.

De kellett a hely, főleg a Gyed extra miatt.

Ezt meg is értem, hisz nekem is 16 hónapos korában keleltt visszamennem dolgozni, és nagyon jó volt, hogy akkor be tudtam rögtön iratni.

2016. aug. 16. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!