Kisfiam szeptember 4-én tölti be a 3-at, tehát évvesztes, a bölcsiben viszont azt mondták hogy nem maradhat, vigyem oviba. Miért nem maradhat? Szeretném ha 4 éves koráig járna!
Le lehet hurrogni, de sokkal jobb nekik a bölcsiben. Legalábbis ez az én tapasztalatom. Az én fiam februári, és be is van íratva az oviba, fel is vették, abba a csoportba menne, ahova kértem, szobatiszta már, folyékonyan beszél, barátkozós, nem félős gyerek, ismeri is az óvódát, mert a nagyot minden nap kíséri, imádja a dadust, az óvónőkkel sincs semmi baja. Mégsem viszem most át (2,5 éves), sőt februárban sem (évközben is átvennék), majd csak jövő szeptemberben. A bölcsibe szeret járni, szereti a gondozókat, megszokta a helyet, ott segítenek még neki felülni a wcre, mert alacsony (kilincset sem éri fel), kitörlik a fenekét, foglalkozások is vannak minden nap, csak 12 gyerek van. Az oviban ezzel ellentétben nem fognak vele foglalkozni, nem fognak neki segíteni, félek, hogy visszaesik, és esetleg bepisil-bekakil (mint ott minden gyerek az első évben, vagy még később is), nem lenne meg ott a biztonságérzése, hogy számíthat a gondozókra. Foglalkozások csak 5 év felettieknek vannak, többieknek szabad játék. Panaszkodnak, ha nem fogad szót a gyerek, de ők maguk nem tudnak hatni a gyerekekre, nem elég határozottak, a beígért következmények betarthatatlanok (példa: levágom cakkos ollóval a nyelvedet, vagy "nem mehetsz ki az udvarra" - aztán mégis kimehetett), ezért egy idő után minden gyerek rájön, hogy semmi sem történik, ha nem fogad szót nekik, le lehet szarni az óvónőt. Ja és ez vegyes csoport 2,5-7 éves korig, jól nézne ki a 130 centis gyerek mellet a 83 centis... kisebbségi érzése lenne, babának néznék a többiek. (A többi ovi se jobb, nincs más lehetőségem, csak minél később vinni át)
Kérdező, elvileg maradhatna hivatalosan a bölcsiben, próbálj határozottabb lenni. Gondolom azért akarják kirakni, mert kell a hely, szerencsére ez nálunk nem gond, én megbeszéltem, hogy maradhat 3,5 éves koráig, de hivatalosan is így van.
Dehogy köteles az ovi felvenni.
Nem értem, hogy miért nem lehet értelmezni azt, hogy az a gyerek ovódaköteles, ill ez visszafele is igaz. Az óvoda csak akkor köteles felvenni, ha aug.31-ig betölti a hármat.
Egyébként az én fiamat kirakták a bölcsibőll úgy, hogy hogy 16 hónapos kora óta volt bölcsis ( másik bölcsiben, költözés volt) és novemberben kistesója született, ezért el kellett küldeniük.
Szerencsére be tudtam iratni januában az oviba,bár nem kellett volna.. Borzasztó, amennyire jó volt a bölcsiben, annyira más lett az oviban. Ki is vettük két hónap után,közös megegyezéssel,mert nem tudott alkalmazkodni a 24 gyerekhez.
Pedig a bölcsiben mindig futva ment, imádta, nagyon jól viselkedett,semmi baj nem volt vele. De ott átlagban csak 8-9-en voltak, nem 24-en, és kb mindenért szóltak neki. Ne futkosson, mident rögtön pakoljon vissza, ezt ne csinálja,azt ne csinálja. Hát mondom remek..
Szóval én örültem volna, ha maradhatott volna most augusztusig a bölcsiben.
De kellett a hely, főleg a Gyed extra miatt.
Ezt meg is értem, hisz nekem is 16 hónapos korában keleltt visszamennem dolgozni, és nagyon jó volt, hogy akkor be tudtam rögtön iratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!