Kisfiam szeptember 4-én tölti be a 3-at, tehát évvesztes, a bölcsiben viszont azt mondták hogy nem maradhat, vigyem oviba. Miért nem maradhat? Szeretném ha 4 éves koráig járna!
Mi a baj az ovival?
A gyerekednek az életkora alapján az ovi a megfelelő hely nem a bölcsőde.
Sokan kezdik 2.5-3 éves korban az ovit.
Nálunk pl. azért nem maradhat 3 évesnél tovább, mert nincs hely, egy 3,5 éves nem foglalhatja egy 2 éves elöl a helyet, főleg nem egy teljes évig. Plusz a bölcsőde 1-3 éves gyerekeknek van (nálunk).
NÁlunk csak akkor maradhat a gyerek 3 éven túl bölcsiben, ha nem szobatiszta még, vagy ha nyári születésű (esetleg még április, májusi is), akkor értelemszerűen szeptemberig még a bölcsiben marad és szeptember elején kerül át az oviba. Minden más esetben a 3. születésnapján átkerül az óvodába.
De egyébként nem értem mért akarnád 4 éves korig bölcsiben tartani, az rengeteg. Egy 4 éves már nagyon nagy, értelmes, önálló, nem a bölcsis 2 évesek közt a helye.
Csak az az apró bökkenő, hogy az óvoda nem köteles felvenni, hiába tenné ki a bölcsi.
Erről van szó, kérdező?
Óvoda azoknak kötelező, akik aug. 31-ig töltik a 3 évet.
Valószínű a bölcsi helyhiány miatt akarja kirakni. Ovi köteles lesz felvenni egyébként szeptember 5-től.
Egyébként én egyetértek a kérdezővel, nem biztos, hogy rossz a gyereknek, ha 4 éves koráig marad bölcsiben. Az enyém szeptember végén született, most megy oviba, majdnem 4 évesen. Nálunk a bölcsi engedte, hogy maradjon. Én speciel azt gondolom, hogy sokkal kötetlenebb, kevesebb gyerek, több figyelem jutott rá a bölcsiben, mintha oviba ment volna. Abszolút nem bántuk meg, hogy a lányunk bölcsis maradt és itt "veszítette" az egy évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!