Lehet, hogy azért nem vették fel a lányomat az oviba, mert jön a kistestvér és én otthon leszek?
9es! ha a gyereked mondjuk márciusi, akkor az iskolába is majd márciusba lököd be, mondván 6 éves kortól kell iskolába járni? :D
kérdező, véletlenül azok az évvesztes gyerekek nem voltak bölcsisek? a körzeten kívülinek meg nem az ovi környékén dolgozik a szülője?
írj fellebbezést a jegyzőnek, hívatkozz arra, hogy otthon vagy egy kisbabával ezért nem tudod szocializálni a gyerekedet
A lányom tavaly októberben töltötte be a 3-at.
Májusban szóltak, ha lesz hely, fel tudják venni hamarabb. Nem vagyunk a körzetben, de ugyanabban az intézményben volt bölcsis, illetve a tesó is abban az oviban volt anno, és nálunk ez is szempont (főleg, ha még most is ott van). Ráadásul dolgozom is, így tudtam, hogy választhatok, ghogy ovi vagy bölcsi.
Szeptemberben még nem volt stabilan szobatiszta, így közöltem, maradjon még egy évet bölcsiben (szerencsére ennek nem volt akadálya).
Most terhes vagyok a 3.-kal, továbbra sem vagyunk körzetesek, de biztos helye van.
Tehát nálunk a következő szempontok vannak, nem ez a sorrend természetesen:
-óvodaköteles, tehát 3 elmúlt.
-körzetes
-szülei dolgoznak
-az intézmény bölcsijében volt eddig
-a testvére már ebben az oviban volt/van.
10. válaszoló:nálunk(Bp.egyik kerületet)abban az évben felveszik,amely év december 31.-ig betölti a 3. életévét.Az én kislányom szeptember végi,így 2015 májusában írattam be,és szeptember 29.-én kezdhette az ovit.
Kérdező:én tuti,hogy fellebbeznék.Indoknak azt írnám,hogy közel 4 éves lesz,mire oviba kerül,és addig is szüksége lenne a gyerektársasra,a szocializálódásra.
Mint írtam a lányom szeptember végi,a nagytesó akkor volt 4 éves középső csoportos ovis.Semmi különösebb betegséget nem hurcolt haza.Különben meg nem lehet(és nem is kell) még a széltől is óvni őket.
Kérdező, sajnos a kislányodat még nem volt kötelező felvenni oviba, mivel idén azokat kötelező felvenni, akkor 2016.aug.31-ig betöltik a 3. évüket. A te lányod 2017.szept.1-től óvodaköteles. Ha van marad hely az oviban, akkor felvehetik novembertől.
Általában születési sorrendben nézik az évvesztes gyerekek felvételét. Lehet, hogy a másik évvesztes gyerek szeptemberi v. októberi v. egyszerűen 1 nappal korábban született a lányod előtt és még pont lett neki egy hely.
Körzeten kívüli gyerek felvételét hívják "protekciónak". Ehhez szokj hozzá, protekciós gyerek, akivel mindig kivételeznek és hasonlók, mindig lesz, míg a gyereked közoktatási intézménybe jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!