Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan tudnám megoldani az...

Hogyan tudnám megoldani az óvodába járást?

Figyelt kérdés

2év 10hós a kislányom,szeptembertől óvodába kell járnia.

Viszont hogyan tudnám megoldani hogy eltudjam vinni óvodába?

Kis városban élünk, én 3 műszakban dolgozok a szüleimtől 30kmre lakunk ők is dolgoznak,"apukával" a kapcsolatot nem tartjuk és nem is szeretném tartani ezért gyerektartás nincs,a munkámat nem adhatom fel mivel albérletben élünk és mivel kis város kevés a munkalehetőség,szüleimhez nem költözhetünk vissza.Egy húgom van ő egy másik városba kollégista,az egyik barátnőm Pesten tanul a másik külföldön dolgozik,szomszédokat még alig ismerem,bébiszitter nem hiszem hogy itt van amúgy sem bíznám idegenre meg nem is nagyon tellik rá.Munkahelyemen nem elnézőek már kérdeztem hogy nem-e lehetne megoldani valahogy de nem.Ha délelőttös lennék 6kor kezdek 2kor végzek,reggel nem tudnám elvinni viszont haza hozni igen,ha délutános 2kor kezdek este 10kor végzek szóval elvinni eltudom de haza hozni nem,ha éjszakás este 10kor kezdek és reggel 6kor végzek,de akkor éjjel ki van vele?(Bocsi hogy túl hosszú lett,a normális,segítő kommenteket pedig köszönöm)

2016. jún. 4. 21:31
 1/5 anonim ***** válasza:
3 műszak mellett egyedülállóként nem tudod ilyen formában megoldani. Most még otthon vagy a kislányoddal vagy ő bölcsis? Nagyon mobilis a helyzeted, ha albérletben laksz akkor változtass lakhelyet munkahellyel együtt, lehet hogy beletelik pár hónapba az újrakezdés, de jelenlegi helyzetedben nem lehet oviba adni a gyerkőcöt. Ha megteheted legalább kisiskolás koráig délelőtti munkát vállalj, mert a gyereknek szüksége van rád. Délutáni, éjszakás műszakban kivel lenne a kislányod????
2016. jún. 4. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:

ez megoldhatatlan. ha lenne is bébiszitter és rá is bíznád, akkor a délutáni és éjszakai műszak miatt annyit lenne vele, hogy a te egész fizud elvinné.

na meg ez már nem az a kategória, hogy a szomszéd nénit megkérd, hisz nem arról az egy óráról van szó reggel, ha a másik két műszak teljes időtartamára.

szerintem 2 lehetőséged van: felmondasz és keresel mást. albérlet, te írod, nincs ott senkid... költözzetek át a szüleid közelébe és ott keress munkát... azért egy 8-4-iges állásnál is kelleni fognak mert beteg lesz, ovi szünetek lesznek...

másik lehetőséged pedig, hogy a szüleidhez költözöl és beutazgatsz, de az azért gondolom napi 3 óra is megvan

2016. jún. 4. 22:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg kérdező, de az írásodat olvasva először az jutott eszembe, kevesebbet kellene panaszkodnom, mert hozzád képes nagyon szerencsés vagyok (köztisztviselő férj, mobilis nagyszülők, közeli 1 műszakos munkahely). Elnézést a kitérőért..

Ahogy előttem is írták, ezt önerőből, ilyen pici gyerek mellett nem lehet megoldani. A praktikus dolgokon túl, a kicsinek valóban szüksége van rád, az együtt töltött időre, viszonylag továbbra is kiszámítható napirendre.

Ha nem is a szüleidhez, de velük egy városba nem tudsz költözni? A munkahelyeden más anyukák hogyan oldják meg? Biztos hogy nem tudsz 1 műszakos, irodai munkát kérni?

2016. jún. 4. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Most ki vigyáz a gyerekre amig te dolgozol? Vagy bölcsis ? Akkor ki viszi bölcsibe ki hoza haza ?
2016. jún. 5. 07:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyedülállóként, segítség nélkül 3 műszakban sehogy.

Mi is 3 műszakba jártunk, de felváltva a férjemmel, és még így is kellett segítség. Most itthon vagyok, várjuk a tesót, de leírom, hogy volt, míg dolgoztam.

Ha én délelőttös voltam, akkor a férjem délutános, azzal nem volt gond, bár már délben hazajárós volt a fiúnk, mert nem alszik, és zavarta a többieket. Ilyenkor após hazahozta, vele volt, míg haza nem értem (du. 4 óra).

Ha én voltam délutános, akkor a férjem éjszakás, reggel én el tudtam vinni, ő ment érte délben. Apóssal volt este, mikor a párom dolgozni indult (este 8) és míg én hazaértem (éjjel 3/4 12).

Ha én voltam éjszakás, a férjem délelőttös. Após volt vele szintén, míg hazaértem (hajnal 4től negyed 8ig, hétvégén 8ig). Elvittem oviba, délben mentem érte, du. az apja volt vele, mikor hazaért, hogy tudjak aludni.

Tehát még így is fárasztó volt, hogy felváltva jártunk, segítség nélkül meg sem tudtuk volna oldani. Amikor pl. délutános voltam, annyit találkoztam a gyerekkel, míg reggel felkelt, felöltöztünk, elvittem oviba. Ez nagyon kemény így.

Próbálj meg szeptemberig másik munkát találni, vagy valami segítséget, mert ez nem fog menni egyedül. Közelebb nem tudsz költözni a szüleidhez? Nem muszáj hazaköltözni, de ha már elérhető közelségben lennének, talán tudnának segíteni. Jobb ötletem nincs sajnos.

És ha beteg lesz a gyerek? Azt fogják a munkahelyeden tolerálni, hogy 1 hétig mész dolgozni, aztán 2 hetet otthon vagy, majd megint 1 hét munka után 1 hétig otthon? Eleinte ilyen az ovi. A fiúnk idén kapta el pl. a bárányhimlőt, 2 hétig itthon volt, majd erre rászedett egy másik kiütéses vírust újabb 1 hét itthon, majd elkapott egy köhögős nyavalyát, megint itthon 1 hétig. Egész márciusban itthon volt, pedig már 6,5 éves, nem most kezdte az ovit, de így is be tud nyakalni 1-2 olyan bacit-vírust, ami ledönti (akkor már itthon voltam TP-n).

2016. jún. 6. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!