Hasznos szerintetek ha oviból már úgy megy suliba a gyerkőc, hogy tud olvasni?
Az én gyerekem néhány egyszerű szót el tud olvasni (pl mama, baba, kép), de direkt nem tanítottuk! Most lesz 6, de marad még egy évet oviban.
Mostanában viszont egyre több ismerősömnél látom/hallom, hogy 5 és fél évesen már olvas -mesekönyvet kiolvasott stb.
Ti tanítanátok? Tanítottátok a sajátotokat?
Mondjuk nálunk nincs testvére, másutt meg szerintem 1-2 évvel idősebb tesótól is sok mindent tanulhatnak, aki/akik nemrég kezdték az iskolát...
Tanára válogatja, hogy jó e vagy sem.
Mi nagyon rendes tanárt fogtunk ki.
Amikor a nagyobbam volt elsős, nehezebben ment neki az iskola, és hogy segítsünk neki, vettünk egy tanuló laptopot.
A második gyerkőc kezébe került és addig nyomogatta, míg meg nem tanulta a betűket. Nagycsoportos korában szótagolva olvasott.
Azt hallottam, hogy a tanárok nem szeretik, ha előrébb van a gyerek, de a mi tanárunk nagyon rendes volt, figyelembe vette, hogy mit tud a gyerek, ezért Neki mást kellett olvasnia, nem fogta vissza. :-) és mi sem . Júliusi a gyerkőc, engedtük a suliba. Nem akartam, hogy bármi hátránya származzon abból, ha marad még egy évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!