Kislányom futóbicajjal jár oviba és ott is szokott maradni a bicaj az ovi udvarán.Egyik nap szólt az óvónéni,hogy nem engednénk-e meg,hogy más is mehessen a lánykám bicajával,mert az egyik kislány elég komoly "hisztit"vágott le mert nem játszhatott vele!Az az igazság,hogy amikor engedtük,hogy más is játszon vele,akkor elég szépen elintézték (látszott,hogy többször csak úgy odavágták a földhöz)!Mielőtt még valaki betámadna,a lányom nagyon vigyáz rá és tudja,hogy kell letenni.Az óvónő arra kért,hogy vagy vigyem el a bicajt az oviból,vagy engedjük meg,hogy más is játszhasson vele.Én teljesen megértem az Ő álláspontját is,de több gyerek is bicajjal jár oviba és igaz,hogy mi csak 1 éve járunk,de eddig soha nem volt ebből baj.Szerintetek mi lenne a megoldás!
nagyon egyszerű. vigyetek lezárót, és valahol az ovin kívül zárjátok le. így azzal is mentek, de nem is kell odaadni
2016. máj. 21. 17:43
2/14 A kérdező kommentje:
Igen mi is erre gondoltunk,de sajnos csak az ovi udvarában tudnánk lezárni.Kis faluban lakunk és sajnos az ovi udvara előtt már az autóút van.ugyanakkor ha én nem engedem,hogy játszon vele és látja,hogy a többi gyerek a sajátjával játszik.....sehogy sem igazságos
2016. máj. 21. 17:46
3/14 anonim válasza:
Nálam az veri ki a biztosítékot, hogy kötelezően oda kell adni valaki másnak a biciklit,holott nem az övé,de még csak nem is az ovi tulajdona.. ha bármi baja lesz meg ki fizeti meg?
Húgomnál is voltak ilyen problémák, anyu megbeszélte vele,hogy oviba nem viheti,majd otthon játszhat vele.. Ám nem tudom,hogy ez minden kisgyereknél működik-e..
2016. máj. 21. 17:53
4/14 A kérdező kommentje:
Igen ez van nálunk is,hogy imád azzal menni,mert én is biciklivel kisérem,ráadásul pár házzal odébb dolgozom,így ez a legegyszerűbb közlekedési mód.azt meg nem akarom,hogy a lányom lemondjon azért a kedvencéről,mert másnak is kell!
2016. máj. 21. 17:55
5/14 anonim válasza:
Igaz, a kisfiam még csak bölcsis, de én pont ezt megelőzendő, mindig elviszem magammal a kismotorját, amivel megy, és délután viszem magammal. Nekem könnyű, mert nem egyenesen munkába indulok azután.
Ha a többi kisgyerek nem tud vigyázni a biciklire, akkor csak azért, hogy jófejek legyetek, akik engedik másnak is használni, nem érdemes szerintem otthagyni.
Ideális megoldás lenne az ovi területén, de nem szabadon az udvaron letenni reggelenként, vagy a hisztit levágó kislánynak (és adott esetben minden kisgyereknek) kedvesen, de határozottan megtanítani, hogy nem játszhatnak mindennel, amit meglátnak.
2016. máj. 21. 17:59
6/14 Snorri válasza:
Nem tudod magaddal vinni, és a munkahelyeden lezárni, vagy betenni valahova?
2016. máj. 21. 21:19
7/14 anonim válasza:
Èrdekes nálunk èpp az ilyen hisztik elkerülèse vègett nem is lehet bevinni. AZ dvaron belül a bejáranál van egy biciklitároló, oda teheti mindenki a biciklijèt, motorját, de az oviban mindenki csak a saját játèkával játszhat. Èn nem engednèm hogy a fèl ovi azzal játszon.
2016. máj. 21. 21:34
8/14 anonim válasza:
Nálunk nincs ilyen probléma.Ott játszik vele, más nem nyúl hozzá csak ha megengedi. Van motor és futóbicikli is az oviban igaz nem annyi ahány gyerek. De Sosem volt ebből probléma, sok gyerek hozza a bicikliét vagy motorját.
2016. máj. 21. 21:58
9/14 anonim válasza:
Én a Lànyom jobbik bicajàt nem is engedem bevinni az oviba, van egy hasznàltabb azt beviheti, mivel nàluk az a szabàly hogy csak akkor lehet bevinni jàrművet, ha a többiek is kipròbàlhatjàk.
2016. máj. 21. 23:00
10/14 A kérdező kommentje:
Látom sokan az én véleményemen vannak.....szerintem sem kell odaadni és igenis meg kell tanulnia a gyereknek,hogy a máséhoz nem nyúlunk!!!én így neveltem a lányom és nem is szokása elvenni más játékát.azt szoktam neki mondani,hogyha valaki játszik egy játékkal és neki is kéne akkor vagy kérje el,vagy várjon amíg aa másik gyerek odaadja,vagy keressen másik játékot!De SOHA nem vesszük el a másét.A munkahelyemre el tudnám vinni,de mivel én is biciklivel járok,így kicsit nehézkes a dolog,meg azért az kicsit durva,hogy azért mert nem tudnak megnevelni egy gyereket a többi szívjon a szülővel együtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!