Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig tartott az oviban a...

Meddig tartott az oviban a beteges idoszak?

Figyelt kérdés

Jovore ovis lesz a lanyom azt hallottam hogy az elso idoszakban 1 het ovi 1 het betegseg van, nekem vissza kell mennem dolgozni,viszont semmi segitsegem nincs ha esetleg beteg lenne, a munkahelyen nem hiszem h jol toleralnak.

Erdemes egy picit elobb beadnom (szeptemberben kezdene de marcius korul mar vihetnem)oviba h hamarabb tulessen a betegsegeken ,megerosodjon a szervezete mire vissza kell mennem dolgozni?

Kinel meddig tartott ez a beteges idoszak?

2016. febr. 21. 22:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az 1. tanév végig erről szól ahogy az ismerőseim körében hallom.

A lányom szeptemberben kezdte az ovit, előtte soha nem volt beteg, azóta szinte 2-3 hetente lebetegszik, legutóbb múlt héten volt itthon középfülgyulladással...

Már nagyon unom, mert én is elkapom tőle sokszor és nekem is új a munkahelyem, nagyon nehéz megoldani, sokszor köhögve, taknyolva is viszem, húzzák is a szájukat az óvónők, de sajnos nincs választásom, ha nem akarok az utcára kerülni dolgoznom kell.

2016. febr. 21. 23:00
 2/17 anonim ***** válasza:
68%
Az első év. A másodikban már könnyebb lesz és ha meg is betegszik akkor is gyorsabban kijön belőle. Én nem adnám most be, infuenzaszezon, amúgy sem sokat lenne bent és töltsétek még együtt ezt a kis időt. Annyit nem segít, hogy emiatt beadd.
2016. febr. 21. 23:06
 3/17 anonim ***** válasza:
53%

ha márciusban kezdene akkor a bárányhimlő esélyes, többi betegség kizárt nyáron ;) sajnos ezt már nem úszod meg, ősztől-tavaszig vacak, utána már jó :)

de nem csak az első évben, enyém 4. éve ovis, idén másodjára vagyok itthon vele :(

2016. febr. 22. 00:45
 4/17 anonim ***** válasza:
27%
Második éve ovis, eddig egyszer voltunk itthon 10 napot bàrànyhimlő miatt, akkor sem volt kimondottan beteg, csakhàt ugye fertőz. Aztàn amúgy talàn 3-4 alkalommal hiànyzott 1-2 napot taknyossàg miatt. Többször nem vittük azért, mert màs programunk volt. Nem volt soha 1 hét ovi, 1 hét itthon időszak. Nem beteges, szinte soha nem làzas, ha szarul van, azt is képes péntekre időzìteni úgy, hogy vasàrnap estére semmi baja.
2016. febr. 22. 00:50
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
A közössége kerülés sajnos betegségekkel jár, vannak ritka kivéltelek, de ne erre készülj, mert tényleg ritkák. Nálunk az első év végig a betegségekről szólt, a mostani, második év már sokkal jobb.
2016. febr. 22. 07:32
 6/17 anonim ***** válasza:
53%

a fiam bölcsis volt, ott kb 3-4 hónap volt a betegeskedés. 1 hét bölcsi, 1 hét otthon, 2 hét bölcsi, 1 hét otthon... aztán utána még talán 2x volt beteg évente.

kiscsoportban nem volt gond, a bárányhimlőt leszámítva szintén évi 2 betegség járt.

most középsős. nem változott semmi az voiban, ugyanazok a gyerekek, ugyanaz a környezet, szeptember óta mégis szinte folyamatosan beteg, eddig 4-5x voltam már vele táppénzen vagy szabin otthon.

fogadják márciustól? (meglepő, nem szokták. nálunk legalábbis. maximum decemberig) ha igen, akkor érdemes mindenképpen. de csak ha nyáron is menne. mert különben nem sok értemle van beszoktatni, hogy utána otthon legyen 3 hónapot.

2016. febr. 22. 08:29
 7/17 anonim ***** válasza:

Nálunk az első év katasztrófa volt. Szó szerint 1 hét ovi 2 hét otthon. Amint visszament oviba, kb két napon belül újra náthás lett, majd 1-2 héten belül újra lázas... MÉg szerencse hogy itthon voltam a kistesóval, így nem volt gond, hogy ki maradjon itthon vele, de ha dolgoznom kellett volna hát fogalmam sincs hogy oldottuk volna meg a rengeteg hiányzást.

A második év már jobb volt, bár pl. a nátha így is szinte folyamatos...

Ha teheted mindenképp add be előbb oviba, hogy még úgy essen át legalább néhány betegségen, hogy otthon tudj lenni vele.

2016. febr. 22. 10:23
 8/17 anonim ***** válasza:
53%

Én már vinném a helyedben márciustól.

Az én gyerekemnél nem volt egy hét ovi, egy hét itthon. Ellenben első két évben havonta egy hetet mindig beteg volt. Ezért nem is tudtam dolgozni sajnos. :( aztán a második év 2. felében kezdett ritkulni, azaz kéthavonta egy hét. Így visszamentem melózni. Jól is indítottunk, kapásból egy hét betegség. Egy hónap múlva megint. Gondolhatod. A férjem maradt itthon, mert nem mert próbaidő alatt elmenni. Aztán 6 hónapig szerencsére nem volt beteg (ebben benne volt a nyár is) aztán most két hónapja két hetente beteg, már a tököm tele van. Pedig 6 éves lesz lassan. Már próbáltunk többféle immunerősítőt, most egy másikat adok neki, remélem, beválik. :(

2016. febr. 22. 10:31
 9/17 A kérdező kommentje:
Mivel elmondásotok szerint is télen van a legtöbb betegség lehet hogy nem viszem márciustól mert mire beszokna lassan összevont csoportok lennének és szeptembertől visszakerülne a kiscsoportba,megint új közegbe kellene beilleszkednie szóval lehet hogy több hátránya lenne a dolognak mint előnye...
2016. febr. 23. 16:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Nekünk az első év katasztrofális volt,nem is tudtam dolgozni mellette.Most középsős,szeptember óta 2-szer volt beteg,ebből most egyszer volt kicsit gázosabb,2 hetet itthon kellett lennie.1-2 év alapvetőleg
2016. febr. 27. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!