Kinél mennyi ideig tartott míg rendesen beilleszkedett a gyerek az oviba?
ez teljesen normális, ne is várj csodát már ebben a tanévben, majd szeptemberben!
gondolj bele, te hogy tudnál nyitni egy olyan közösségben ahol senkit nem ismersz, viszont ők már fél éve össze vannak zárva, egy összeszokott kis csapat, kialakult barátokkal?
enyém is év közben kezdte, ő hamar játszott másokkal, de láttam, hogy valahogy nem az igazi, tulajdonképpen csak odaverődött hozzájuk autót tologatni, de a szívem szakadt meg (én is az oviban dolgoztam).
aztán szeptemberben tiszta lappal indult és első nap lett kisbarátja aki azóta is a "legjobb barát", ma is találkoztunk vele, mert alig vannak meg egymás nélkül :)
de addig legalább a rendszerbe beleszokik majd :)
Húú, ha nekünk így ment volna!
Sajnos nekem hamar vissza kellett mennem dolgozni, így 2,5 évesen kezdte a fiam az óvodát. A TELJES első évet végig sírta és betegeskedte. Volt, hogy álmában kiabált, hogy nem akarok oviba menni... Na, ezt nem kívánom senkinek. A második évre érett meg rá, hogy ovis legyen. :( Pedig volt egy barátja is, akivel összejártunk.
A unokahúgom középsőig művelte ugyanezt, nagycsoportra jött rá, hogy nem kell reggel sírni (mert ő a nagy, lehet Janizni a kicsik előtt). :)
Úgyhogy örülj, hogy így megy! :)
Majd megszokja a rendszert, kinyílik ő is. Sok mindent meg kell tanulnia, nem csoda, ha kicsit visszahúzódik. És kiben bízzon leginkább, ha nem az óvónőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!