Iskolaérettségi vizsgálaton volt valaki tavaly?
A szülőkkel is beszélgettek? Úgy tudom (2012-ben rokonom volt ilyen vizsgálaton), hogy 10-ig kell összeadni, napszakok, évszakok, irányok, testrészek (és hasonló egyszerűbb dolgok) ismeretére kérdeznek rá.
Nálatok is így volt vagy ennél bonyolultabb dolgokat is kell tudni?
Nálunk sajátos nevelési igény miatt volt iskolaérettségi vizsgálat, három évvel ezelőtt.
Számfogalmat néztek (10-ig oda-vissza kellett számolni), időbeli, térbeli tájékozódást, finommotorikát néztek. Utóbbiban a lányom le volt maradva, de azt mondták, ettől még iskolaérett, mert az IQ-ja nagyon magas (neki az SNI miatt volt IQ-teszt is), és nincs olyan gyerek, akinek egyenletes lenne a készségszintje: van, amiben jobb, van, amiben kevésbé. Összességében iskolaérettnek minősítették és szépen boldogul is (most már harmadikos).
Amíg a fiam-és még másik kb. 5 gyerkőc-bent volt,engem(és külön-külön a többi szülőt) is megkérdeztek:várt baba-e,a születése körülményei,óvodáig az anamnézise,a szülőkkel való kapcsolata,érte-e baleset,stb.
Ami még néztek a vizsgálat alatt:tud-e nyugodtan ülni,együttműködik-e,elég figyelmes,éber-e?
Az én fiacskám elbukott.Nem tudta végig ülni a vizsgálatot-nézelődött,mivel elfáradt rajzolgatott,nem figyelt oda,így már az egyéni vizsgálatig el sem jutott.Mi szülők ezt nagyon nem bántuk,mert tudtuk,hogy Neki kell még egy év.2015 szeptemberében 7 évesen kezdte az iskolát,"érett" elsősként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!