Szükség lehet tényleg pszichológusra?
Ha elviszed pszichológushoz, akkor legalább ezt megtetted, és ott az adu ász a kezedben, ha azt mondja a pszichológus, hogy ez nem otthoni probléma-hanem elsősorban az oviból származik.
Szóval apellálhatsz erre az óvónőknél, akik valószínűleg ezzel nem fognak sokat kezdeni, nem hiszem, hogy meg tudnák változtatni a csoport összetételét, vagy esetleg az óvoda vezetőjével kéne beszélni, ha tényleg ez a probléma. (Esetleg csoportváltás, óvodaváltás felmerül?)
De egy jó pszichológus akkor is segíthet, ha óvodai a probléma, adhat tippeket, tanácsokat, hogy mit tegyél-tegyen a gyerek...
Szóval a pszichológus nem hülyeség. Én a fenti okok miatt lehet meglépném, de azért járnék az óvónők nyakára, vagy összefognék a többi szülővel, akinek esetleg hasonló problémája van/lehet. Pl a barátja szüleit nem lehet megkérdezni?
egy pszichológus például rajzoltat a gyerekkel,szerepjátékot játszik, tehát nem úgy mint a felnőtteknél hogy üljön le és mondja :) sztem ezzel kárt biztosan nem teszel, és hátha kiderül vmi amin lehet segíteni, viszont én is elgondolkoznék az óvoda váltáson ha ilyen jelegű probléma derül ki
(én nem igazán értem a vegyes csoport lényegét)
A "kiabál az óvónéni" tűnik válasznak. Ha egy feszült légkörben van egész nap - akár kiabálnak, akár nem - akkor ő is feszült lesz. De árnyaltan még nem tudja megfogalmazni egy 5 éves ezt, csak annyit érez, hogy ő is frusztrált.
Másik óvónőhöz került? Volt személyi változás (pedagógus részről) a csoportban?
Kiabálni eleve nem szabadna, tényleg maximum akkor, ha valamilyen életveszélyes dologra készül a gyerek és csak úgy lehet visszatartani, hogy rákiabálnak, ráijesztenek (pl. megpróbál leugrani a csúszda tetejéről).
Fiam 4-dik éve jár oviba.3 évig imádta. 6 évesen visszatartottuk (amit egy életre bánni fogok), ma feküdt és sírt, hogy nem akar menni. Ez van hónapok óta. Kiabál az óvónéni, mindig tanulni kell stb.Az óvoda a felhőtlen gyerekkorról szólna, nem a vasszigorról szerintem.
Nálunk ez a helyzet. Gondolkozok pszichológuson, mert az óvónő hátha abból megértené, hogy ez így nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!