Egész nap sírás? Normális?
Sziasztok, már másodjára teszem fel ezt a kérdést, de azóta sok minden változott. Itt az előző kérdésem, hátha valaki emlékszik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovodak..
Azóta megtaláltuk az új ovit, sikeresen átvették a fiamat, múlt héten 2 napot ott voltam, hétfőn eljöttem a reggeli után, másfél óra múlva vissza mentem, sírt azóta. Ma tűzoltó nap van az oviban amit a fiam nagyon várt, reggel bevittem, evett, elment játszani, nagyon jól elvolt, de nem akarta hogy ott hagyjam persze. Végül kisomfordáltam de biztos vagyok benne hogy jelenleg is sír. Nagyon kedvesek az óvónénik, nagyon normális mindenki, a gyerekek is aranyosak, de a fiamat senki nem tudja megnyugtatni. Ez normális? Ma is láttam egy kisfiút, sírva jött be a terembe 10 perc múlva már semmi baja nem volt. Az én fiam meg csak sír és sír. Érdemes ezt a beszoktatás erőltetni? Ez egy katasztrófa, én már az év halasztáson gondolkodom mert nem láttam még ilyen gyereket aki egész nap sírt volna és nem lehet megnyugtatni. Kérlek adjatok tanácsot. :(
Kisunnyogni nem szabad, el kell köszönni és mondani neki, hogy mikor mész vissza.
Talán egy fokozatosabb beszoktatás kellene, ezt beszéld meg az óvónőkkel - most hirtelen túl sok az újdonság az életében, nem mindegyik gyerek viseli ezt jól.
Egyetértek az elsővel, soha ne somfordálj ki. Beszéld meg vele, hogy neked most dolgoznod kell, de ebéd után jössz érte. Addig nézze meg a tűzoltó autót, hogy délután le tudja rajzolni neked. Mindig mondj időpontot, hogy mikor mész érte, pl. ebéd után, alvás után, hogy tudja mihez kötni és tartsd is be.
Nem írtad mennyi ideje jár ebbe az új oviba és mennyi idős. Kislányom most augusztusban töltötte a 3-at és kezdte az ovit, de voltak olyan csoporttársai, akik még a 3. héten is sírtak. Viszont ez többnyire az elválásnak szól, rá 10 percre már játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!