Ez csak szerintem nem normális vagy ez így megy?
Dolgoztam oviban ahol egyáltalán nem töröltek feneket sem az óvónő,sem a dajka.Szerintük egy 3 évesnek már meg kell tudnia csinálni.
Mikor a lányom oviba ment akkor nekik kitörölték,de csak olyan fél évig.Utána a lányom büszkén mondta hogy már ő törli magának,de a mai napig nem tudom,hogy azért-e mert az óvón erre kérte,vagy azért mert látta a nagyobbaktól és önállósította magát.Mindenesetre utána már csak magának intézte nem mentek neki segíteni.Már 4,5 éves és általában megoldja,de azért sűrűn látom én is a kakipöttyöt a bugyin.
Szerintem olyan 6 évesen jutnak el oda,hogy tökéletesen ki tudják törölni (a kezük sem elég hosszú hozzá)
Mit tehetsz? Jelezd mindig amikor gond van,de vagy segítenek vagy nem...nekem gyanús,hogy nem is arról van szó,hogy az óvónő törölte rosszul,hanem hogy nem is ő törölte ki neki.
Vagy esetleg a gyereked önállósította magát,az nem lehet? :)
én meg 20 éve vagyok óvónő-és ilyet nem halottam,hogy egy 3évesnek már ki kell törölni magától a kakis fenekét.
inkább azt próbáld tudatositani a gyerekben,hogy szóljon,kérjen segitséget,ellenőriztesse le.ez sem egyszerű-ilyenkor az első időkben félénkebbek,de hátha.
és szólj bent mindenképpen-de kalkulálj hozzá még 28 picit,akik sirnak,szétszaladnak,bepisilnek,anyát keresnek,stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!