Minden nap tiszta ruhát adsz a gyerekre?
Nagyon csalódnék az oviban, ha egész napos bentlét után tisztán jönne haza a gyerekem. Azt jelenti, hogy kint semmit nem játszott.
Amúgy tiszta nadrágot ráadok 2x, polot mindenkepp cserélek.
nadrágot és a pulcsit többször ráadom ha nem koszos.
nálunk átöltöznek, így heti 2x cserélek neki benti nadrágot, kintit meg jó esetben 2x veszi fel. mondjuk jó időben mikor homokoznak, fociznak, csúszdáznak stb, reménytelen :D
Természetesen igen.
Reggel bemegy egy szettben- kintre az oviban van "váltóruha", amiben tudnak homokozni, futkározni, sarazni vagy rossz idő esetén festeni, gyurmázni, más piszkosabb tevékenységet végezni.
Erre kapnak is ovis logós pólót.
A kinti ruhából átöltöznek természetesen, ha bejönnek ebédelni és tisztálkodás után, pizsamában alszanak, nem a kinti utcai vagy a homokos udvaros cuccokban.
Akkor sincs semmi baj, ha nap közben nemcsak az "udvaros, festős" ruha lesz piszkos, hanem a másik is, amiben mentünk. Akkor délután, elmenetel előtt is átöltöztetem.
Mostanában pedig meleg van, megizzadnak- ezért akár délután is átöltöztetik őket egy gyors lemosás, zuhanyzás stb. után- fehérneműt is!
Én ennek nagyon örülök: azért gyerekek, hogy játsszanak, ha piszokkal jár, nem az ő dolguk, hanem a miénk. A mosógép meg megoldja, nem látom ezt olyan nagy gondnak.
Ezzel együtt annak is örülök, ha a gyerekemre figyelnek az óvónők, gondozók és mindig a tevékenységének mgefelelő tiszta(vagy tisztának induló :) ruházatban van.
Igaza van az egyik előttem szólónak: nagyon elgondolkodnék, hogy miért patyolattiszta a gyerekem a reggeli ruhájában, mikor
- hőség van
- kint kellene homokozni, leizzadni, rohangálni
- bent kellene alkotni, festeni, gyurmázni, ragasztani
Én sem veszem fel ugyanazt a ruhát másnap, a gyerekre sem adom rá. Attól, hogy esetleg az a melegítő nem full foltos, izzadt, még szerintem cserélni kell, hiszen egész nap a földön hemperegnek benne, életkori sajátosság.
Mindenkinek más az igényszintje, az enyém túlmutat azon, hogy napokig egy ruhában járjon a gyerekem.
Őszintén szólva, nekem még nem sikerült tiszta (vagy annak látszó) ruhában hazahozni a fiamat. :D
Az már előfordult, hogy esős idő volt egy hétig, a kapucnis pulcsiban csak bement és kijött, de mivel bent nem kell a meleg miatt, ki pedig nem mentek, nem koszolódott. A harmadik napon is tiszta illata volt, de akkor már mosásba tettem.
Nálunk inkább a napi 2 póló, 2 nadrág lesz koszos a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!