Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Minden nap tiszta ruhát adsz...

Minden nap tiszta ruhát adsz a gyerekre?

Figyelt kérdés
Nálunk nem kell váltó ruha (falu) tehát amibe megy a gyerek, abba van a csoportba is, csak a cipőt kell átvenni. Azon gondolkodom ha ne adj isten sikerül tisztán hazahozni őket, akkor holnap mehetne-e ugyanabba a ruciba?

2015. szept. 1. 08:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon csalódnék az oviban, ha egész napos bentlét után tisztán jönne haza a gyerekem. Azt jelenti, hogy kint semmit nem játszott.

Amúgy tiszta nadrágot ráadok 2x, polot mindenkepp cserélek.

2015. szept. 1. 08:39
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Természetesen,maximum a pulcsit adom rá télen kétszer,mert kabát alatt van,és csak akkor adják rá,ha kimennek az udvarra,tehát az nem koszolódik,nem izzad bele stb,de nadrágból,pólóból mindig újat még akkor is ha látszólag semmi baja.
2015. szept. 1. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Fehérnemű alap,hogy újat kap nekem ehhez tartozik a polò/ trikò is. Nadràg ha nem koszos akkor még egy napig jò. Pulcsi szintén. A hosszú ujjú polòbòl is napi csere van. Nàlunk volt vàltònaci, abból heti 3 csere.
2015. szept. 1. 09:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Én az összeszedhető kis állatkák miatt, minden nap másik mindenből. A haját meg két hetente kezelem. Sajnos itt az oviban minden előfordulhat :)
2015. szept. 1. 09:18
 5/12 anonim ***** válasza:

nadrágot és a pulcsit többször ráadom ha nem koszos.

nálunk átöltöznek, így heti 2x cserélek neki benti nadrágot, kintit meg jó esetben 2x veszi fel. mondjuk jó időben mikor homokoznak, fociznak, csúszdáznak stb, reménytelen :D

2015. szept. 1. 09:25
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Természetesen igen.

Reggel bemegy egy szettben- kintre az oviban van "váltóruha", amiben tudnak homokozni, futkározni, sarazni vagy rossz idő esetén festeni, gyurmázni, más piszkosabb tevékenységet végezni.

Erre kapnak is ovis logós pólót.

A kinti ruhából átöltöznek természetesen, ha bejönnek ebédelni és tisztálkodás után, pizsamában alszanak, nem a kinti utcai vagy a homokos udvaros cuccokban.

Akkor sincs semmi baj, ha nap közben nemcsak az "udvaros, festős" ruha lesz piszkos, hanem a másik is, amiben mentünk. Akkor délután, elmenetel előtt is átöltöztetem.

Mostanában pedig meleg van, megizzadnak- ezért akár délután is átöltöztetik őket egy gyors lemosás, zuhanyzás stb. után- fehérneműt is!

Én ennek nagyon örülök: azért gyerekek, hogy játsszanak, ha piszokkal jár, nem az ő dolguk, hanem a miénk. A mosógép meg megoldja, nem látom ezt olyan nagy gondnak.

Ezzel együtt annak is örülök, ha a gyerekemre figyelnek az óvónők, gondozók és mindig a tevékenységének mgefelelő tiszta(vagy tisztának induló :) ruházatban van.

Igaza van az egyik előttem szólónak: nagyon elgondolkodnék, hogy miért patyolattiszta a gyerekem a reggeli ruhájában, mikor

- hőség van

- kint kellene homokozni, leizzadni, rohangálni

- bent kellene alkotni, festeni, gyurmázni, ragasztani

Én sem veszem fel ugyanazt a ruhát másnap, a gyerekre sem adom rá. Attól, hogy esetleg az a melegítő nem full foltos, izzadt, még szerintem cserélni kell, hiszen egész nap a földön hemperegnek benne, életkori sajátosság.

Mindenkinek más az igényszintje, az enyém túlmutat azon, hogy napokig egy ruhában járjon a gyerekem.

2015. szept. 1. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Én mindig tisztát adok rájuk. Benti nadrágot is cserélek minden nap. Ők még nagyon sokat játszanak a földön, hiába tiszta, takarítanak állandóan, de én jobban szeretem. Kinti nadrág az 1-2 nap max. Ha sár van, akkor naponta csere, ha nincs sár, akkor meg tiszta homok lesz, így azért mosom állandóan. Fehérnemű, póló, télen hosszú ujjú póló minden nap cserélve, a nagyobbik gyerekem nem szereti a pulóvert, ő cipzáros termopulcsikat hord, azokat 3 naponta cserélem. Tehát heti 2 biztosan fogy.
2015. szept. 1. 09:58
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Minden nap tiszta ruhát adok rá. Van váltóban: benti nadrágja az és kinti nadrágja. Amiben viszem, abban hozom. Az 4-5 napot 20-20 percet van rajta. Meg attól függ milyen az idő. Reggel kell hosszu ujju, délután nem, akkor 1 hétig el van rajta napi 20 percet. De volt hogy napi 3 polo, 3 naci. Változó. Alsónemű polo minden nap tisztát!
2015. szept. 1. 10:33
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Őszintén szólva, nekem még nem sikerült tiszta (vagy annak látszó) ruhában hazahozni a fiamat. :D

Az már előfordult, hogy esős idő volt egy hétig, a kapucnis pulcsiban csak bement és kijött, de mivel bent nem kell a meleg miatt, ki pedig nem mentek, nem koszolódott. A harmadik napon is tiszta illata volt, de akkor már mosásba tettem.

Nálunk inkább a napi 2 póló, 2 nadrág lesz koszos a jellemző.

2015. szept. 1. 12:17
 10/12 anonim ***** válasza:
42%
Minden nap tiszta ruhát kap, akkor is, ha nem lett koszos. Egyrészt 35 fok van, másrészt ezt szoktuk meg. Mindenki tiszta ruhát vesz fel minden reggel.
2015. szept. 1. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!