Anyukák és óvónénik, szerintetek óvodás gyerekek közt mi az, amit már agressziónak tekintetek, mikor mondjátok egy gyerekre, hogy agresszív?
Értem. Mondjuk az enyémeket is harapták meg durván, karmolták is meg úgy, hogy nyoma volt sokáig. Én nem szóltam emiatt, mert bizony előfordul ilyen, főleg amíg kicsik.
De pl. az is agresszió szerintetek, ha kitépi a másik kezéből a játékot, vagy az még nem annyira gáz? Vagy hasonló dolgok. Én nem azt mondom, hogy erre kell bátorítani, éppen ellenkezőleg, gondolom senki nem erre tanítja a gyerekét otthon, de nem tudom elhinni, hogy nem fordulnak elő hasonló megnyilvánulások a saját gyerekeitekkel.
5-ös válaszhoz:
Akinek csak egy gyereke van, el sem tudja képzelni, milyen apróságokon össze tudnak kapni (akár két ugyanolyan színesceruzán is). Ha lenne tesó, rájönnének, hogy mindennaposak a csetepaték, hiába szólsz rá 100x. Az pedig megint csak a bunkóság másik oldala, ha valaki fél órára lefoglalja a hintát, mikor látják, hogy más is szeretné használni. Nálam alap, hogy ha többen várnak, akkor max 5 perc, és átadjuk másnak, viszont én is szólok 5 perc után, hogy mi is szeretnénk hintázni.
Kérdező:
Számomra az egyszer-egyszer megeső csetepaték, nem minősülnek agressziónak. Gyerekek még, most tanulják mit lehet, mit nem. Nem mézem el, de nem is lövöm agyon egyik gyereket sem (sem sajátomat, sem másét) ha pl egyszer megütik egyást, vagy elveszik egymás játékát stb. Az agresszió akkor kezdődik, ha ezt tudatosan, sokszor, és nem csak hirtelen felindulásból teszi a gyerek, hanem mert élvezi a másik felett gyakorolt hatalmat.
Kedves 7-es, szívemből szóltál.
5-ösnek is köszönöm, amit később írtál, szerintem is agresszió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!