Ti bíznátok olyan emberre a gyereketeket akit valamilyen mentális betegséggel kezelnek?
1-es vagyok: ha folyamatosan gyógyszert kell szednie, akkor nem engedném. Ha elfelejti/kihagyja/teljesen abbahagyja, annak ki tudja milyen hatása van.
Ráadásul lássuk be, Magyarországon nagyon el vannak hanyagolva ezek a betegek. Szedjen gyógyszert, talán évente ha látja szakorvos aki megvizsgálja; de mivel kevés az idő, így nem is túl alaposan.
Sajnos nem tudom mi ennek a filmnek a magyar cime de ez egy nagyon szep igaz tortenet. Egy fiurol akinek kezelhetetlen mentalis betegsege van es tanar szeretne lenni. Tanul egesz eleteben es kuzd, hogy eljusson oda. Nem adja fel az almait meg akkor sem ha naponta kicsufoljak, kikozositik... Imadja a gyerekeket, tanitani akarja oket. Senki nem adja meg neki a lehetoseget mivel, hogy beteg. Mig valahogy a vegen kap egy eselyt egy altalnos iskolaba. Es igen, lesz olyan szulo aki kiveszi a gyereket az osztalybol emiatt meg akkor is ha a gyereke szereti a tanart. Csodas modszerekkel tanitja a gyerekeket es a vegen elnyeri az orszagos "legjobb tanar dijjat". Voltak olyan pillanatok, hogy bizony majdnem sirtam. Aki tud angolul nezze meg mert megeri. Lehet magyarul is megvan csak amint irtam sajnos nem tudom a cimet.
Nem bíznám,annak ellenére,hogy én pánikbeteg vagyok,és tökéletesen ellátom és nevelem a saját gyerekemet.A környezetem nem látja,nem tudja,mert nem vagyok és voltam soha olyan rossz állapotban,hogy gyógyszert kelljen szednem vagy egyáltalán bármi miatt fel kelljen vállalnom.Vannak korlátaim időnként,jobban megvisel a stressz,de inkább vagyok emiatt olyan,hogy kétszer átnézem,kétszer átrágom,kétszer...na szóval mindig mindenki úgy emleget,hogy milyen lelkiismeretes,milyen jó munkaerő,közben meg ez csak egy kis kényszeresség szerintem,vagy túlzott megfelelni akarás a zavaromból adódóan...ennek ellenére nem vállalnék más gyerekéért felelősséget,kértek már meg,nemet mondtam.Bunkónak tartottak emiatt,de nem magyaráztam meg a miértet.
Ennek kapcsán viszont jobban belelátok,és ha tudnátok hányan szenvednek mentális zavarban.Orvosok,ügyvédek,ápolók,pedagógusok.Szerintem lassan minden 3. ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!