Ti bíznátok olyan emberre a gyereketeket akit valamilyen
mentális betegséggel kezelnek?
11/26 A kérdező kommentje:
tényleg milyen világ? gondolj bele, ha egy cukorbeteg óvónő pont akkor lesz rosszul mikor egyedül van a gyerekekkel, mondjuk hipoglikémiás sokkot kap, elájul, és a gyerekeket addig valami baj éri? vagy epilepsziás kap az oviban rohamot?
Óvónő nincs egyedül gyerekekkel. A betegségek kezelése ma már nagyon magas szinten áll. De nem baj, a gyereket is lehet arra nevelni, hogy senkiben ne bízz, aki beteg, és arra is lehet nevelni, hogy ha Marika néni rosszul lenne, itt és itt kell szólni. Hozzáállás kérdése.
2015. jún. 15. 14:15
13/26 A kérdező kommentje:
utolsó ha jól sejtem neked valami hasonló betegséged van igaz? egyébként pedig nálunk az óvónő van egyedül, mikor a dajka a tízórait, reggelit készíti, meg alvás közben is, mikor a dajka kint takarít.
2015. jún. 15. 14:21
Nyilván arra kell nevelni a gyereket,hogy kinek kell szólni, meg,hogy, csak nem mindegy,hogy az a gyerek, éppen,hogy 3 éves,vagy 5. Tehát,hogy tud-e valamit cselekedni.
Barátnőm anyósa 75 éves. Volt már két kisebb stroke-ja. Elviszi hozzá a gyerekeket minden héten, de nem bízza rá. Meg is értem.
2015. jún. 15. 14:21
Nem, nem vagyok beteg. Csak empatikus.
2015. jún. 15. 14:22
17/26 A kérdező kommentje:
utolsó, én is empatikus vagyok. de a gyerekem mindennél fontosabb, gondolom neked is. és ha egy kis három éves sokkot kap, mert előtte kezd el rángatózni a szeretett óvónénije, nem fog eszébe jutni hogy mit is kéne tennie. de aki erre a pályára szeretne menni komoly alkalmassági vizsgálatokon esik át, így kizárják.
A kérdezővel mi volt a gond? Azon túl, hogy első néhány mondata után százával estek neki a hozzászólók, hogy felelőtlen és gyerekeket akar ölni? Mert a hozzászólások színvonalával komolyabb gond van, mint a kérdezővel, szerintem.
2015. jún. 15. 14:25
4-es vagyok. Én is nagyon empatikus vagyok egyébként, de ha a gyerekem biztonsága a tét, akkor nem. Bevallom, így van, nem szégyellem. Azt gondolom egyébként, hogy a szülők többsége is így gondolkodik.
2015. jún. 15. 14:26
Speciel az,hogy még be sem akarná vallani,hogy kezelik. Mert szerinte diszkriminatív.
Hát akkor legyen. Igenis, aki mondjuk egy bölcsiben dolgozik 1-3 éves gyerekek között, az vallja be,hogy van valami betegsége. Nem, nem érdekel a szexuális identitása, mert nincs köze a gyerekemhez, de ha valaki egy betegségből kifolyóan rosszul lesz, annak van.
2015. jún. 15. 14:28
Kapcsolódó kérdések: