Melyik ovis csoport jobb a vegyes vagy ha csak korabeliekkel van?
Javaslom, szüntessük be a pontozást a gyerekvállalás kategóriában. Leartam, hogy NEKÜNK bevált a vegyes. Erre idejönnek a rövidlátó és csőlátó, beszűkült és gondolkodni képtelen kedves édes ANYÁK, és nyomják ész nélkül a pirosat mindenkire, aki bármit is másképp gondol vagy csinál, mint ők. Mert amint anyává lettek, eldöntötték, hogy jól csakis ők csinálhatnak bármit. Bocs, ha valakinek nem hasznos az, hogy az én gyerekem jól érzi magát a saját csoportjában, igazán nem akart ezzel senkit megbántani higgyétek el. Ez volt a kérdés, erre válaszoltam.
Elég lenne, ha a kérdező értékelhetne...
Nekünk nem jött be a vegyes. 3 évig járt a gyerek a saját korosztályával, majd a fél csoport maradt még egy évet és összetették őket kiscsoportosokkal (most egyre több oviban ez a trend). 3 év teljes nyugalomban és békében telt el, de ez az utolsó év egy katasztrófa volt mindenkinek.
A nagyok azzal töltötték az idejüket, hogy a kicsiket istápolták, egy csomó játékot nem tudtak játszani, mert az a kicsiknek nem megy, az óvónők semmilyen szinten nem készítették fel őket az iskolákra, mert a bepisilésekkel, beszoktatási sírásokkal stb voltak elfoglalva. A kicsik állandóan a nagyokat szekálták, húzták-vonták őket, ők meg 6-7 éves gyerek helyett kis babysitter-ként működtek, de ha az egyiknek elszakadt a cérna már és az őt harmincadszor a mászókáról lerángató kicsinek odaszólt vagy belelökött, akkor sorozatgyilkosnak lett kikiáltva.
Ez persze az egyik oldal, mert ott vannak a kicsik, akik valamilyen szinten ki voltak szolgáltatva a nagyoknak, akik között sajnos akadt olyan, aki nem volt éppen türelmes.
Lehet, hogy nálunk csak az óvónők nem álltak a helyzet magaslatán, de nekem nagyon rossz a tapasztalatom a vegyes csoporttal kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!