Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tényleg rossz hatással van a...

Tényleg rossz hatással van a nyári ovi egy 5 évesre?

Figyelt kérdés

Ezzel fogadott ma a dadus, hogy szerinte nem kellene vinnem a fiamat, mert vissza fog esni a szobatisztasága (egyébként sem tökéletes a dolog)

Én meg mondtam neki, hogy dolgozunk az apjával mindketten, épphogy az 5 hetes szünetet meg tudjuk oldani, mégis hova raknánk a gyereket, nagyszülők nincsenek.

És elgondolkodtam, hogy igaza lehet?

2015. jún. 8. 13:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó: mindig vannak, főleg itt a gyk-n, olyanok, akik egyszerűen sehogy sem tudják képesek elképzelni, hogy másnak másképp jó, mint nekik. Nekem szerencsére nagyon jó a kapcsolatom a lányommal, bármit meg meg kérdezni és elm mer mondani, így biztos, hogy mondaná, ha rosszul érezné magát a nyári oviban. Te nem mondtad annak idején a szüleidnek?? Egyébként akkor nagy bajban lennénk, mert egy hatévessel otthon ülhetnék ugyan, de nem sokáig, mert hamarosan költöznünk kellene ha nem keresnék pénzt. Szóval ennyit a "belökésről" és hasonlóan irritáló, ítélkező, provokáló kifejezésekről. Persze értem, sokkal egyszerűbb visszakézből ítélkezni, mint gondolkodni, pláne, ha ezzel az ember még győzködheti is picit magát, hogy ő milyen szuper, mások meg milyen alja emberek. Váljék egészségedre. Szép napot kívánok.
2015. jún. 11. 08:22
 12/19 anonim ***** válasza:
31%

Én nem ítélkezem, nem provokálok. Egyszerűen kiállok a gyerek érdekeiért.

Kérdezted, mondtam-e, hogy rosszul érzem magam az oviban. Igen, mondtam, 1000-szer elmondtam!!!! De anyukám nem tudta máshogy megoldani. Megértem és sajnálom azokat a gyerekeket akik ott szenvednek a nyári oviban. :(

2015. jún. 11. 17:46
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
NÉzzl be egyszer nyáron az ovi udvarára. Látni fogod a sok szenvedő, elgyötört, fájdalmas arcot :) Nem muszáj elhinned, hogy nem minden gyerek olyan, mint te voltál, és nem minden anya olyan, mint a tiéd, attól ez még szerencsére így marad. Ha nem tudod elképzelni, próbáld meg legalább elfogadni. Vagy tudod mit, inkább ne próbáld, jó, hogy ilyenek is vannak közöttünk.
2015. jún. 12. 07:49
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Oviban dolgozom, nem kell olyan messzire mennem az elgyötört arcokért. :D És legyél büszke rá, hogy a gyereked jobban érzi magát az oviban, mint veled otthon. :)
2015. jún. 12. 13:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Úristen, te nagyon súlyos vagy. És óvodában dolgozol?? Hogy tudsz ilyen felfogással ilyen munkát végezni?? Mondasz egy várost légyszi? Hogy megnyugodjak, nem a mi ovinkban...
2015. jún. 12. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Bunkó és beképzelt vagy. Most már elhiszem, hogy a gyerekednek jobb az oviban, mint melletted. :D
2015. jún. 12. 14:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm nagyobbik gyereke 5 éves, a kisebbik, 2 éves gyerekével van otthon. Így fel sem merült, hogy oviba menjen a nagylánya. Annyira kérlelte az anyukáját, hogy hadd menjen be nyáron is, mert sok ott a barátja, nem érdekli hogy összevont csoport, ő nem akar egész nyáron otthon ülni, hogy anyuka megbeszélte, hogy néha beviszi a nyári oviba. Az én lányom meg (szintén 5 éves) még az is megviseli, mikor a szomszéd csoport óvónénije helyettesít és vigyáz rájuk reggel 1-2 órát.
2015. jún. 12. 14:11
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

A dadus túllépett a hatáskörén...elméletileg a gyerekről információt sem adhat a a szülőnek, nem ám ilyen bugyuta jóslatot. Valószínűleg örülne, ha nem kellene sok gyerekkel vesződni nyáron...

Óvónő vagyok, de ezt az indokot nem tudom értelmezni. Az lehet indok, hogy pl. a kisgyerek 5 éves és egy pajtása sem fog járni, csak 3 évesek, akikkel nem tud majd mit kezdeni. DE ez sem ok arra, hogy ne vigyétek, pláne, ha dolgoztok.

Amúgy pedig gyerekfüggő, hogy élvezi-e a nyári tevékenységeket az oviban, van, aki imádja.

Ugyan úgy dolgoztok, mint év közben, ezt látja a gyerek is. Vannak szülők, akik lepasszolják a gyereket, hogy amíg szabin vannak ne idegesítse őket otthon, ezt a gyerekek is érzik...de itt nem erről van szó.

Én ebben az esetben nem látok realitást...

2015. jún. 23. 11:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálunk jó a nyári ovi is. 28 gyerek van, 2 csoportra osztva. Mindkettőbe raktak problémás és nem problémás gyereket. Arra ügyeltek, ha valaki valakivel már barát, 1 csoportba tették őket. viszont külön rakták azokat, akik egyfolytában piszkálják egymást :D És amit észrevettem, a másik oviból érkezők, állandóan a fiamat babusgatják :D mert hogy problémás (nem agressziv vagy buta, csak érzékeny) és hamar eltörik a mécses. ha bántja valaki, előbb fakad sirva, minthogy visszabántaná. Persze a csoportja és az ovonénik ismerik már. Szokták vigasztalni. De ezek az uj gyerekek meg állandoan annyira vigyáznak rá :D
2015. júl. 16. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!