Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért viszik ki az óvodás...

Miért viszik ki az óvodás csoportokat közterületi játszóterekre?

Figyelt kérdés
Sokadszor tapasztaltam különböző játszótereken. Az összes játékot elfoglalják, a kicsiket megijesztik, minden játékunkat szétdobálták. Az óvónők meg csak trécseltek...most komolyan, ez normális?

2015. máj. 20. 21:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem minden játszótér bír el ennyi gyereket, és ezt nem veszik figyelembe. Mi annak idején sose mentünk ki az ovival, az oviudvaron voltunk mindig, nem unatkoztunk ott sem.
2015. máj. 21. 10:36
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Előírás, hogy heti egyszer óvodán kívüli sétát kell tenni. Ez lehet a park, játszótér, könyvtár...ilyesmi. Nálunk az óvónő panaszkodott, hogy sajnos sok 3-4 éves gyerek nem tud közlekedni az utakon, járdán, zebrán - merthogy ovi után beül az autóba, a ház előtt kiszáll és nem tanítják meg közlekedni -ezért szükségesek is ezek a közös kirándulások.

Valóban bosszantó tud lenni, ha a játszóteret megszállja 30-40 őrjöngő óvodás, mert csoportban még bátrabbak tudnak lenni....

2015. máj. 21. 11:02
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

óvónő vagyok-mondok néhány okot

1-az előzőekben leirt változatosság

2.egy ezt megelőző programról hazafelé még marad idő,útba esik-bemegyünk

3-jutalomként,jutalmazásként

4.testnevelés fogalakozást is tartottunk már játszótéren

5.olyan program van bent az oviban,hogy pl egy másik csoport kölcsönkérte a mi csoportunkat

6. a homokos udvarra nem tudunk kimenni,de a játszótéren mulcs van példáulm,azon nem lesznek annyira piszkosak

egyébként neked a "nem oda figyeléssel" van a gondod,nem a gyerekekkel-mert gondolom,ha játszótéren vagytok,akkor is van kint sok óvodás korú gyerek

2015. máj. 21. 13:30
 14/24 anonim ***** válasza:
57%

Hiába mennek itt a vad lepontozások. Azt tudomásul kell venni, hogy a pici játszóterek nem bírnak el egy (vagy több) egész ovis csoportot. Kevés a játék, ezért sok a veszekedés.

Azt írtátok, az óvónők nem figyelnek rájuk. Amit én elég nagy felelőtlenségnek tartok, mert bármi baleset megtörténhet (pl. kifutnak az útra).

Ha már egyszer kiviszi őket az óvónő, annyit igazán megtehetne, hogy arra neveli őket, ne bántsák ott az idegen gyerekeket.

2015. máj. 21. 17:37
 15/24 anonim ***** válasza:
95%
Tényleg sokszor oda sem figyelnek az óvónők. Én egy kis ovist meg is kérdeztem, melyik óvodából jöttek, hogy tudjam, oda biztos nem íratom a gyerekem. A gyerekek melegben is télikabátban és sapkában beöltözve futkároztak, a sapkát simán le kellett volna venni róluk. Az óvónők csak akkor szóltak a gyerekekhez, ha fegyelmezni kellett, ahelyett, hogy közben irányították volna a játszást, mit hogyan kell csinálni, sorban állni, másokat előre engedni, másokat is játszani hagyni, egy játékot sem kisajátítani, homokot nem szórni, másoktól játékot nem elvenni stb. Ehelyett körben álltak és egymással beszéltek, mintha nem is lennének ott gyerekek.
2015. máj. 21. 21:41
 16/24 anonim ***** válasza:
32%
Itt egy óvónéni írta, hogy mulcs-os játszótérre viszik a gyerekeket, mert ott kevésbé lesznek piszkosak. Nem rég épp fültanúja voltam, hogy játszótéren az ovisok kioktattak egy fiatal anyukát kicsi gyerekével, hogy ne szórja a kisgyerek a homokot a csúszdára, mert hogy nem szabad... (a csúszda aljára marokkal szórta, sok gyerek szereti csinálni). Az óvónők a jelenetből semmit nem érzékeltek, mert nagyot trécseltek kb. két méterre ugyan, de nagyon elmélyülve. Az anyuka viszont hagyta a homokszórást, én egyet is értek vele. A gyerek játszani megy a játszótérre és a homokozóban is homokosak lesznek a gyerekek, a homokos játszótér ezzel jár. Az ovisok gondolom ezt hallják, hogy maradjon tiszta a ruhájuk, ami szintén érthető, viszont akkor nem kellene őket homokos játszótérre vinni.
2015. máj. 22. 18:48
 17/24 anonim ***** válasza:
52%

Például azért, mert kicsis az ovi udvara, vagy mert tanulnak fegyelmezetten közlekedni. Vagy mert miért ne? Változatosság. Gondolom, joguk van hozzá, ahogy neked is, hogy odavidd a gyerekedet. Ha szétdobálják a játékaitokat, lépj közbe. Ha elfoglalják az összes játékot, meg kell tanulni alkalmazkodni. Odamész, megkéred a gyerekeket, hogy engedjék föl a tiédet is, és kész, ennyi.

Az más kérdés, hogy az óvónő miért nem figyel rájuk - inkább ez lett volna a helyénvaló kérdés!!!!

2015. máj. 25. 23:27
 18/24 anonim ***** válasza:
67%
Aki szerint meg poén homokkal beszórni a csúszdát, az egyrészt nem tudja, mire való a csúszda, másrészt sose volt még a gyerekének húgyúti fertőzése, harmedrészt szégyellheti magát, hogy egy óvodás jobban tudja nála, hogy mit szabad és mit nem, ráadásul lusta megnevelni a saját gyerekét, de a többi gyerek jelenléte számára nem oké.... Gondolkodni azért érdemes lenne időnként.
2015. máj. 25. 23:30
 19/24 anonim ***** válasza:
36%
Anyaként én is egyetértek azzal az anyukával, tehát nem az ovisok tudják jól. A játszótéren a gyerek beül a homokozóba, akkor miért zavarná egy homokos csúszda? Inkább azok beszélnek így, akik szép ruhában küldik a gyereket a játszótérre, hogy legyen rá ürügy, miért nem mehet a homokozóba. Éppen az nem fair, hogy nem engedjük szabadon játszani a környékbeli gyerekeket, csak azért mert az egyik oviscsoport egy fél órás foltmentes kirándulást szervezett a játszótérre. Az én gyerekem egyébként jó időben még cipő nélkül is homokozik, de sohasem volt húgyúti fertőzése. Az a baj, hogy a mai gyerekeket még játszani sem hagyják szabadon, nem csoda ha szemtelenek, frusztráltak vagy agresszívek lesznek.
2015. máj. 26. 00:26
 20/24 anonim ***** válasza:
51%

Más leülni a homokozóban meg más dolog belecsúszni rövidgatyával a homokba, elmondanám, hogy miért, ha nem lenne fölösleges. De én pl leülni sem engedem a lányomat a homokba ha rövidnadrágban van, és hidd el, jó okom van rá, és nem,nem a foltok. Azt meg nem értem, miért lenne kevésbé koszos a játszótér, mint az oviudvar.

A csúszda, hinta, mászóka pedig nem arra való, hogy ellepjük homokkal, csodálom, hogy egy felnőtt nem jött még rá, melyik játék mire való.

2015. máj. 26. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!