Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért viszik ki az óvodás...

Miért viszik ki az óvodás csoportokat közterületi játszóterekre?

Figyelt kérdés
Sokadszor tapasztaltam különböző játszótereken. Az összes játékot elfoglalják, a kicsiket megijesztik, minden játékunkat szétdobálták. Az óvónők meg csak trécseltek...most komolyan, ez normális?

2015. máj. 20. 21:10
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom mert unják az ovi játszóterét és nem árt a változatosság. Ők ugyanúgy a köz tagjai, ugyanolyan joguk van ott lenni. Ha rosszul viselkednek, akkor az óvónőre legyél mérges, ne az ovisokra.

Én 20 éve voltam gyerek, de emlékszek, hogy nem csak oviban, hanem kisiskolásként is volt, hogy elmentünk a közeli játszótérre. Szóval ez nem egy új keletű dolog.

Ha majd a tied ovis lesz, akkor meg az lenne a bajod, hogy nem viszik sehova szegény gyerekeket sehova az ovin kívül....

2015. máj. 20. 21:14
 2/24 sandrachnologic ***** válasza:
12%
Nalunk a közelben sajnos az iskolasokat is kiviszik. 😞 gondolom amikor minden csoport egyszerre menne ki es megtelik az udvar?! Vagy nem tudom, de én sem szeretem.
2015. máj. 20. 21:15
 3/24 anonim ***** válasza:
15%
Ezt én is láttam,ovisokat-iskolásokat is,a járdán nem lehet tőlük elmenni,mert az idióták rugdalják össze-vissza a focilabdát,közben meg a 3 felnőtt nézegeti a telefonját,meg beszélgetnek arról kit hogy baszarintottak meg múlt éjjel.
2015. máj. 20. 21:19
 4/24 anonim ***** válasza:
96%

Az első válaszolóval értek egyet.

Nálunk pár lépés szinte az ovitól a játszótér, mellette most épül egy újabb, piciknek. Kis falu, kevés látnivalóval, így evidens, hogy néha játszótereznek, könyvtárba mennek, folyóparton sétálnak.

Ha szétdobálják a játékaitokat, szólj, ha zavar.

2015. máj. 20. 21:29
 5/24 anonim ***** válasza:
92%

3-4 évig járnak oviba, és az ébrenléti idejük nagyobb részét ott töltik (pl. reggel 7-től délután f5-ig).

most gondolj bele, hogy te a gyerekeddel évekig csak a lakásban ülsz vagy a kertbe mentek ki délután 4-5-ig. azért ez nem lenne normális, ugye? na az ovisoknak is kell a kikapcsolódás, változatosság, program.

tehát a kérdésed úgy lenne jogos, hogy "miért nem figyelnek az óvónők a gyerekekre a játszótéren?" mert ez gond. az, hogy nem bent ülnek mindig, az nem. neked is van gyereked, gondolom te is fogsz majd örülni, ha kimennek!

2015. máj. 20. 21:42
 6/24 anonim ***** válasza:
74%
21.19-es majd a te gyereked is idiótázzák le ha kissé figyelmetlen lesz a játék hevében vagy nagyobbat rúg a focilabdába?
2015. máj. 20. 21:56
 7/24 anonim ***** válasza:
29%
csak mert ez biztos ingyen van, ezért nem mennek tartalmasabb programokra, helyekre
2015. máj. 20. 22:14
 8/24 anonim ***** válasza:
72%

Azért, mert némely anyuka nem hordja játszótérre a gyerekét. Így legalább néha eljut az a szerencsétlen gyerek.

Amit írsz, hogy nem szólnak rájuk, persze más tészta.

Én egyébként sose morogtam emiatt, ha láttam, hogy jön be az ovis csoport, nekem meg még kisebbek voltak a gyerekeim, megfogtam őket és elmentünk inkább sétálni, pont emiatt, hogy az én kis 1,5 éveseimet ne lökjék fel akaratlanul a 6 évesek....

2015. máj. 20. 22:22
 9/24 anonim ***** válasza:
11%
6-os,te miről beszélsz ? csak meg lehet állapítani hogy véletlen,vagy direkt csinálják ? Pont azt néztem hogy azon röhögtek,hogy kit tudnak esetleg fejbe rúgni... és ezek 4-5 éves gyerekek .. Hagyjuk már,otthon nem nevelik meg őket,ha nincsenek otthon még inkább senki nem szól rájuk,inkább le se írom mit csinálnék ezekkel a suhancokkal,mert kiverné a biztosítékot.
2015. máj. 20. 22:31
 10/24 anonim ***** válasza:
79%
Legutóbb a Városligetben mi is így jártunk. Az óriás csúszdás játszótéren volt kint vagy 4-5 (de lehet, hogy több) csoport. Nagyobb ovisok voltak, az én lányom is ovis de még kiscsoportos. Nem az a baj szerintem, hogy kiviszik őket, mert nem mindenhol van normális méretű udvar és elég játék, meg hát kell a változatosság, ez érthető. A baj ott kezdődik, hogy rohadtul nem figyelnek rájuk az óvónők! Kb. 45 percet voltunk ott (részben emiatt voltunk ilyen keveset kint), azalatt a idő alatt ugyanaz a 3 fiú hintázott az egy szem pókháló hintában, ami szinte minden gyerek kedvence. A mászókán fent voltak egyszerre vagy öten, és a kisebb gyerekeknek beszólogattak hogy most ők a kalózok és nem mehet fel senki rajtuk kívül. Az óvónők egy csoportban ácsorogtak-ücsörögtek és le se bagózták, hogy mi történik. azért se szóltak rájuk, hogy kicsit finomabban körforgózzanak, így az egyik kislány marha nagyot esett mert kizuhant. Csak a zuhanás után futottak oda, pedig lehetett volna előtte is szólni.
2015. máj. 21. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!