Most akkor kötelező lesz oviba járnia?
Vèdőnő szerint ápr 30.ig kèrhettem volna felmentèst a lànyomnak , de itthon vagyok a 7 hós kisfiammal !
Azèrt mèg kèrhetem, ha ráírom A papirra hogy beiratom ugyan de a kistesóra való tekintettel nem szeretnèm hogy elkezdje az ovit!!Jővő hèttől már vàrják a szülőket!!
nem, nem elég ha írsz egy papírt...
ha aug 31.-ig betölti a 3 évet akkor kötelező beíratnod.
ha nem szeretnéd vinni, akkor orvosi felmentést kell kérned, vagy a gyerekorvostól vagy a védőnőt, attól függ milyen indokkal kéred a felmentést. mondjuk az orvossal beszéld meg mire tudja megírni a felmentést, mert a kistesó nem indok, majd valami mást kell kitalálni.
a jegyző is adhat felmentést, de ők olyan indokkal, hogy pl. csanába jár, ami nem számít óvodának, de a jegyző erre adhat felmentést. kistesó miatt felmentési kérelemmel ne a jegyzőhöz menj ;)
ezt a "Jővő hèttől már vàrják a szülőket!" ezt a mondatodat nem igazán értem... a beíratás 1 vagy 2 nap szokott lenni és annyi, nem várják a szülőket, hanem meg kell jelenni ha ősztől már tanköteles lesz a gyereked
Állj álj itt valamit fèlreèrtettetek nem èn írok felmentèsz jèzusom ne kavarjunk màr , hanem a beiratkozåsnál ráírnám hogy mivel itthon vagyok amugy is a kistesóval itthon tartanàm , 2 a vèdőnőm erőszakoskodik hogy de jobb nekem is ha megy,8 mivel egyedük lennèk a kicsivel !
Na jó az óvodavezető is mikor mondtam ezt hogy a vèdőnő nem fogja ezt aláírni hogy itthon maradjon ki voltak akadva nehogy már a vèdőnő döntse el ha ezt akarom akkor ez lesz!
Jézusom, nem kavarunk, de ha azt szeretnéd, hogy a gyereked még otthon maradjon, akkor neked kell írni v. kérni a védőnőt, gyerekorvost v. jegyzőt, hogy ne járjon a gyerek oviba. Mindenképp hivatalos papír kell.
Jézusom, na, megértetted?
a jegyző adhat felmentést.
A körzetes óvoda vezetője és a védőnő ajánlása alapján a jegyző adja a felmentést,ha a gyerek fejlődése otthon is biztosítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!