Ha betölti a három évet kötelező a bölcsi, ha nem megy még oviba?
Valahová mindenképpen járnia kell?
A kislányom decemberben tölti be a 3 évet.
Az oviban azt mondták,hogy ne nagyon számítsak rá,hogy szeptembertől felveszik,illetve,hogy januárig tudnak neki helyet biztosítani,írassam be bölcsibe.
Csak az a gond,hogy nincs munkahelyem,ahová vissza tudnék menni dolgozni,így bölcsibe nem tudom addig beíratni.
Itt azt olvastam,hogy igazából csak 2016.szeptembertől kötelező neki az ovi,ez igaz?Akkor a bölcsi sem kötelező?
Kicsit össze vagyok zavarodva!
Előre is köszönöm,ha valakinek van türelme válaszolni!
Igen,én is így tudtam idáig,de most olvastam az előző törvényt,amit bemásoltam,és elbizonytalanodtam.
Itt azt írja,hogy az év szeptemberében kötelező kezdenie,amikor aug.31 előtt betölti a 3 évet.
Eszerint,akkor az ovi felveheti előbb,de nem köteles.
?????????
sok anyukának még nem világos a törvény!
a te gyereked 2015 decemberben tölti a 3 évet, így 2016 szeptembertől kötelező neki az óvoda. a bölcsi nem kötelező, nem is lesz és nem is vesznek fel 3+ gyereket.
NEM 3 ÉVES KORTÓL KÖTELEZŐ AZ ÓVODA!!!! hanem 3 évet betöltése utáni évtől kötelező óvodába járnia a gyereknek!!! nem mindegy! tehát pont úgy kötelező ahogy az iskola (érdekes, azon senki nem értetlenkedik).
iskola is 6 éves kortól kötelező, mégse viszi senki az 5 éves 3 hónapos gyerekét...
mert szeptembertől van egy tanév, addig kell betöltenie a 3.-at. ha nem tölti be akkor a következő tanévben kezdhet.
ettől függetlenül természetesen ha van hely akkor a tied kezdhetne akár szeptemberben vagy decemberben is, sok ovi 2,5 éves kortól vesz fel vagy év közben, de ahol nincs hely, az ki fogja használni, hogy tanév szerint betöltött 3 évesekkel indítsa a szeptembert
Felveheti, de nem köteles. Ha nincs hely, nem fogja a csillárra akasztani a gyerekedet, hogy az is az oviban legyen.
Azt kell csak felvenniük aki az adott évben a tanév első napjáig betölti a 3 évet. A te lányod esetében ez 2016. szeptember elseje lesz.
Attól, hogy most nincs munkahelyed, még írasd be nyugodtan bölcsibe. Oda nem előre kell vinni az igazolást, hogy dolgozol, hanem 1 hónapon belül, miután a lányod elkezdett ténylegesen odajárni (tehát ha január 1.től bölcsiben van a lányod, akkor februás 1-ig kell bevinned a papírt). De egy másik kérdéshez nemrég írta egy anyuka, hogy van olyan bölcsi, ahol ez a türelmi idő 2,5 hónap.
De ha meg tudod oldani hogy valaki mindig legyen a gyerekkel, akkor nem kell bölcsibe járatni.
5ös vagyok. utolsó, ez konkrétan a törvény...
és felvétel évi 1x van. az átvétel pedig természetes egy óvodaköteles gyereknél. ahogy iskola előtt is, úgy fognak óvoda előtt az önkormányzatok levelet írni, hogy jelentkeznie kell a gyereknek oviba.
attól, hogy egy szülő elfelejti, attól még nem lesz egész évben jelentkezés :D
Nagyon szépen köszönöm a sok választ!
A lényeget megtudtam,akkor 2016.szeptembertől vagyunk kötelesek oviba járni.
Szóval az ovi sem köteles felvenni addig,csak megteheti.
Amit bemásoltam,az ténylegesen a törvény szövege!
Még egy ilyen írást is találtam:
"Óvodába járás - a minisztériumi állásfoglalás szerint - három éves kortól ajánlott és kötelező is. A kisgyermeknek még a szeptemberi beiratkozás előtt be kell töltenie a harmadik életévét ahhoz, hogy felvételt nyerjen az intézménybe."
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!