Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Heti hány alkalommal mennél a...

Heti hány alkalommal mennél a gyerekeddel az oviba, hogy szokja?

Figyelt kérdés
Nálunk az óvoda vezető azt mondta bármikor lehet menni ha jó az idő mert 11-12óráig kint vannak az udvaron játszani.Mi mindennap megyünk ha hét ágon süt a nap.Tegnap az óvoda vezető kérdezte,hogy mindennap szorgosan jövünk?Én mondtam igen....erre az a válassza rá ér szeptemberbe be szokni akkor most ilyenkor mi tévő legyek.Nekem szeptemberbe ha olyan az idő nincs arra időm,h egy órát ott legyek mert sajnos buszhoz vagyok kötve olyankor,és ki tudja milyen idő lesz akkor.Ti mit tennétek mennétek ugy mint eddig vagy vagy kevesebbet?
2015. ápr. 28. 11:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Ezt pláne nem engedném! Az idegen gyerekek is hozzád szoknak, aztán majd náluk is lehet elölről kezdeni a beszoktatást, ha már nem jársz be!?

Ezt hogyan képzeled, de komolyan?

2015. ápr. 28. 12:26
 12/20 A kérdező kommentje:
Ugy,hogy ezt a szülők is tudják és egy szót nem szoltak azért mert a gyerekük oda jön hozzám.Az óvónő se szólt,hogy oda jönnek.Azért nem egy kiscsoportos hanem középső meg nagycsoportos akik ismernek és napi szinten látnak.Nem kiosztást kértem,hanem tanácsot vagy véleményt.
2015. ápr. 28. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem óvodás korú gyerekeknek, ha jól nem is esik, hogy más anyukája ott van, azért olyan komoly lelki gondot sem okoz már ez, mint pl. bölcsis korban (bár akkor is gyerekfüggő). Ettől függetlenül így bejárni tényleg nem szerencsés. Nekünk is azt mondták, hogy, nyáron már vihetem néha játszani, ismerkedni (és ezért valószínű, hogy az összes többi gyerek anyukájának is ezt mondták anno, és aki tudott, élt is a lehetőséggel), de fontos megtalálni a helyes arányokat. Szerintem most még heti egy-két alkalommal se vidd, ráérsz néhány héttel-egy hónappal kezdés előtt. És meg kell húzni a határt a többi gyerekkel is, bármilyen aranyosak és jól esik, hogy odamennek hozzád, az óvónők neheztelhetnek érte, ha nem is szólnak,ne így kezdjétek majd az ovit.
2015. ápr. 28. 12:34
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Jó, akkor a tanácsom az, hogy egyszer se vidd, amíg nem jár oda. Majd ha elkezdi az ovit, akkor kell beszoktatni. A beszoktatásnak van egy meghatározott rendje minden óvodában, ahhoz tartsd magad.
2015. ápr. 28. 12:38
 15/20 A kérdező kommentje:
13as válaszoló köszönöm első ilyen így nem tudtam,hogy is kell ez.Azért is itt kérdeztem.
2015. ápr. 28. 12:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
én nem vinném. nem lehet, hogy az óvoda vezető 2-3 alkalomra gondolt? mert olyan nálunk is van, megismerkednek a hellyel, de annyi, nem ingyen játszótér az, hogy odajárkáljanak a kicsik. 2-3 alkalomnál többre pedig a gyerek miatt nem vinném, ugyanis következménye lehet, ő játszótérnek tekinti, ahol anya ott van és tök buli hely. szeptemberben meg otthagyod és nem fogja érteni, hogy előtte fél évig miért ültél ott te is? sokkal nehezebb lesz a beszoktatás, ha ilyen intenzíven jártok, és maga a beszoktatás rész meg nem valósul meg, mert egyrészt a rendszerben nem vesz részt, ugye csak az udvaron játszik, másrészt szeptemberre, a nyáron elfelejti...
2015. ápr. 28. 14:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
igaza van annak aki írta,hogy a többi gyerek azt látja,más anyukája ott van. a többi nő nem azért nem szólt ezért,mert nem zavarja őket,csak nem akarnak bunkók lenni meg beleszólni a dolgodba. én magamban biztos gondolnám,hogy na csak na nehogy otthon sírjon ezért a lányom,hogy én miért nem vagyok ott. szerintem az ovónő is azért mondta,mert a ti szempontotokból felesleges 4-5 hónappal előbb NAPI SZINTEN ott lenni,a többi gyerek/szülő szempontjából meg csak macerás. az meg nem jó,hogy oda megy hozzád a többi gyerek is. még a végén hozzád szoknad,aztán ha te se leszel ott,sírnak mint mikor ők mentek előszőr. az ovónő diszkréten próbáld neked célozni,hogy nem kéne menni.
2015. ápr. 28. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Én szülőként biztos dühös lennék rád. Senki nem szereti, ha idegenek járkálnak be. Az óvónők meg pláne nem.
2015. ápr. 28. 14:32
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

Egyet értek a válaszolókkal. Most tök felesleges beszoktatni, ennyi idővel előtte. Meg ez amit Te csinálsz nem is igazán szoktatás, olyan mintha játszóterezni vinnéd oda. Így csak azt szokja meg, hogy oda jártok játszani, és rosszul fog neki esni, hogy aztán szeptembertől már nem maradsz ott vele. Szóval ez így totál értelmetlen.

valószínű, hogy az óvoda vezető sem így gondolta, mikor felajánlotta a szoktatást, hogy akkor majd napi szinten odajártok, azért is módosított.

Én most egyáltalán nem vinném. Majd szeptemberben. És nem kell hetekig elhúzni.

2015. ápr. 28. 22:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak 1 nap van amikor nyilt nap van ès bent lehetnek játszani idegen gyerekek.különben nem lehet ,csak azok a gyerekek akik oda járnak.
2015. ápr. 29. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!