Anyukák! Akiknek a gyereke a kistesó érkezése előtt röviddel előtte vagy utána került oviba hogy oldottátok meg?
Nem olvastam el az eddigi válaszokat.
Fél éves volt a kistesó nálunk mikor a nagy 3 évesen ovit kezdett. Akkor már nem viselte meg, ha akkor kezdte volna az ovit mikor születik a tesó az biztos megviselte volna, mert így is eltartott pár hónapig míg megszokta a kistesót.
A nagy egyébként alig járt oviba mert mindig beteg volt, aztán a betegségeket hazahozta a picinek is, szóval ahelyett hogy hétköznap 1 gyerekkel lettem volna itthon, általában 2 beteg gyerekkel voltam...
Szóval én a helyedben várnék. Az ovikezdés önmagában is megviseli a gyerekeket vmilyen szinten, hát még a tesó érkezése.
Mondjuk ne haragudj, de az tényleg durva kijelentés, hogy nem tudsz 2 gyerekre figyelni. Akkor miért akarsz 2 gyereket?
Mit csinálsz majd, amikor szünet van az oviban, téli, nyári, tavaszi szünet, nevelés nélküli munkanapok. Plusz számolj azzal is, hogy a nagyobb valószínűleg elég sokat lesz beteg, miután bekerül az oviba, tehát a pici baba mellett el kell látnod a beteg nagyobb gyereket is.
Mikor lesz óvoda köteles a lányod? Még terhes sem vagy, de már igen, lepasszolod elméletben a lányod. Ugyanakkor a fél nap nem sok idő ám, mert legkésőbb fél egyre mehetsz érte és ugyanúgy otthon van.
Ha úgy érzed, hogy nem vagy még arra, hogy 2 gyereked legyen, akkor még ne szülj, várd meg, míg a lányod iskolás lesz, akkor már sokkal könnyebb. Sokan vállalnak 7-8 év korkülönbséget, hogy könnyebb legyen.
Amúgy kis korkülönbségnél a testvérféltékenység mindig jelen van általában. Természetes dolog.
Na, szerintem menjen a lányod oviba, mikor mehet, te pedig dolgozni és még várj pár évet a tesóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!