Az óvónők miért dohányozhatnak az udvaron? Sokszor az ovis gyerekere fújják a füstöt.
a mi pedagóguaink meg kb ilyeneket mondtak "végre cigi" meg nevetős, kellemes társaság voltak, úgy rájuk nézésre
már otthon játszottam a ceruzával, hogy számba veszem, meg füstöt fújok..
Nem értem, sokan miért legyintenek erre, mintha abszolút lényegtelen lenne. Én nem szeretném, ha az óvónő a gyerekem mellett cigizne. Ez egy ilyen munka, bírja ki cigi nélkül, amíg a gyerekekkel van.
Az is rendben lenne, ha az orvos az arcodba fújná a füstöt a kórházban, mert neki épp cigizni kell?
1999. évi XLII. törvény
2. § (2) Az (5) bekezdésben foglalt eltéréssel nem jelölhető ki dohányzóhely
a) közforgalmú intézmények zárt légterű helyiségeiben,
b) munkahelyek zárt légterű helyiségeiben,
c) helyi közforgalomban közlekedő közösségi közlekedési eszközön, helyiérdekű vasúton, menetrend alapján belföldi helyközi közforgalomban közlekedő autóbuszon, valamint menetrend szerint közlekedő személyszállító vonaton.
(4) A (2) bekezdés a) és b) pontjában foglaltakon túlmenően nyílt légtérben sem jelölhető ki dohányzóhely
a) közoktatási intézményben,
b) gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményben.
Tehát a válasz benne van a törvényben! Semmilyen körülmények közt nem lehet dohányozni az iskola illetve óvoda területén, és ott sem zárt sem nyílt térben, nem lehet dohányzásra kijelölt helyet létrehozni!
A dohányzással összefüggő tilalmak megsértése
esetén a dohányzó egyének büntetése
20–50 ezer Ft, az ezen kötelezettségek betartásáért
felelős személy esetében 100 –200 ezer
Ft, az intézmény felé 1–2,5 millió Ft lehet. A felelős
személy és az intézmény esetében a jogszabályban
előírt tájékoztatási és eljárási rend
megsértése vonhatja maga után a büntetést.
Ha az én gyerekem járna abba az óvodába ahol ez történik, (képi dokumentálás mellett), olyan feljelentést írnék az intézmény ellen, hogy azt nem tenné zsebre egy életre!
Egyáltalán: hogy cigizhetnek, ha utána visszamennek a gyerekek közé? (A cigiszag még legalább 20 percig jön ki a tüdőből)
A gyerekben tudat alatt összekötődik a cigiszag és a boldog gyerekkor, a gondoskodás, a gondtalan élet érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!