Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hány fős a gyermeked ovis...

Hány fős a gyermeked ovis csoportja? És erre hány fő óvónő dadus jut?

Figyelt kérdés
2015. márc. 25. 09:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%
32 gyerek, délelőtt is egy óvónő egy dajka meg délután is. Nagyon megterhelő ez mind gyereknek mind pedagógusnak, de hiába kértük hogy akik otthon vannak kistestvérrel legalább ebéd után vigyék őket haza, de csak ketten teszik ezt, így a gyerekek ágyai egymásra lógnak, ha az egyik megmoccan felébreszt még legalább kettőt.
2015. márc. 25. 10:26
 12/33 anonim ***** válasza:
30%
Miért is kéne hazavinni azokat a kisgyerekeket, akiknek anyukája otthon van kistestvérrel?
2015. márc. 25. 10:33
 13/33 anonim ***** válasza:
95%

15-16 fős a csoportja, nagycsoportos, magánovi Budapest.

Szerencsére nem vegyes életkorú, hanem 5-6 évesek tiszta csoportja.

2 óvónő tartozik a csoportjukhoz, a dajkák, egyéb segítő személyzet (akár logopédus, de még a kertész bácsi is :) pedig közös másik csoporttal, de úgy érzem, hogy elegendő figyelem és törődés jut minden gyereknek.

Itt az óvodavezető/tulajdonos is bizony megy és segít a gyerekek körül, pl. ha külsős program van (uszoda, bábszínház stb.) akkor ő is kíséri a gyerekeket, de már láttam segíteni öltöztetni a kiscsoportban is.

2015. márc. 25. 10:40
 14/33 anonim ***** válasza:
44%
miért is? Mert sokan vannak és a gyerekek nem férnek el, nem tudnak aludni. Szétnyithatós ágyaik vannak, amik csak úgy férnek el ha kinyitva rálógnak a másikra így kb 20 centinyi hely jut egy gyerekre. És megnéznélek téged hogy tudsz úgy aludni ha folyton hátba rúgnak meg a füledbe köhögnek. Sosem értettem miért nem képesek a gyesen lévők hazavinni ebéd után. Jó tudom fárasztja a gyerek de akkor mi a fenéért kell neki kettő vagy még több? 32 gyerekből 18nak otthon vannak a szülei. A gyereknek tesznek rosszat ezzel, de az ilyeneket nem igazán érdekli a gyerek. Ők azok akik elsőnek hozzák és utoljára jönnek érte.
2015. márc. 25. 10:56
 15/33 anonim ***** válasza:
51%
persze tisztelet a kivételnek de nem értem miért kell pici két és fél évest berakni oviba mikor még bőven otthon lehetne. Igen nálunk ők a mini csoport és rájuk jut kettő, igen kettő fő személyzet.
2015. márc. 25. 10:59
 16/33 anonim ***** válasza:
44%

Igaza van a 71%-osnak! Ennyire azért tekintettel lehetnének az otthon levő anyukák a többiekre, akik dolgoznak és nem tehetik meg, hogy hazavigyék a gyereket aludni (hiába szeretnék esetleg). Én itthon vagyok, és elhozom haza a kislányomat ebéd után azonnal, de kevesen teszik meg. Sajnos a többség nagyon lusta!

Nálunk is 23 fő, 2 óvónő és 1 dadus (de az egyik óvónő hiányzik hetek óta, és év elején is két hónapig nem volt).

2015. márc. 25. 11:12
 17/33 anonim ***** válasza:
74%
27 gyerek, 2 óvónő, egy dadus.
2015. márc. 25. 11:16
 18/33 anonim ***** válasza:
85%

26 gyerek, 2 óvónő, 1 dadus, 1 pedagógiai asszisztens

OFF: Szerintem szó sincs arról, hogy az otthon levő anyukák lustaságból nem hozzák haza ebéd után a gyermeküket. Én legalábbis magamból indulok ki.

Fogzós, éjjel nagyon rosszul alvó a babám, állandóan fent vagyok vele, délelőtt 11 körül végre mélyebben elalszik 2-3 órára. Fel kéne keltenem ahhoz, hogy elmenjünk a két kiscsoportosomért a város másik végében lévő óvodánkba. Ráadásul nemrég adtuk el a kocsimat, busz pedig csak óránként megy, és az hazafelé is pont úgy jön ki, hogy várni kell negyvenöt percet a buszmegállóban a három fáradt gyerekkel. Segítségem nincs, a férjem este 10 körül szokott hazajönni. Természetesen nem várok el senkitől semmiféle empátiát, csak úgy megírtam, hátha valaki ezen is elgondolkodik.

2015. márc. 25. 12:12
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

23 gyerek, 2 óvónő, 1 dajka és van egy harmad pedagógus asszintensz :D (ugye 3 csoportra van 1)

ez egyébként szabályozva van, ha állami ovi akkor 2 óvónő és 1 dajka van, nincs varia. már az is kötelező, hogy 3 csoportonként legyen egy ped.assz., de ezt még sok oviban nem tudják teljesíteni. mindenesetre több felnőtt nem lehet, a csoportok max 31 fősek lehetnek (ami néha felmegy 34-re is) illetve ha egy gyerek SNI-s akkor 2 vagy 3 gyereknek számít, tehát akkor kevesebb lehet a max létszám

egy dajka

2015. márc. 25. 12:13
 20/33 anonim ***** válasza:
74%
24fő 2 óvónő ès egy dajka
2015. márc. 25. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!