Hány fős a gyermeked ovis csoportja? És erre hány fő óvónő dadus jut?
15-16 fős a csoportja, nagycsoportos, magánovi Budapest.
Szerencsére nem vegyes életkorú, hanem 5-6 évesek tiszta csoportja.
2 óvónő tartozik a csoportjukhoz, a dajkák, egyéb segítő személyzet (akár logopédus, de még a kertész bácsi is :) pedig közös másik csoporttal, de úgy érzem, hogy elegendő figyelem és törődés jut minden gyereknek.
Itt az óvodavezető/tulajdonos is bizony megy és segít a gyerekek körül, pl. ha külsős program van (uszoda, bábszínház stb.) akkor ő is kíséri a gyerekeket, de már láttam segíteni öltöztetni a kiscsoportban is.
Igaza van a 71%-osnak! Ennyire azért tekintettel lehetnének az otthon levő anyukák a többiekre, akik dolgoznak és nem tehetik meg, hogy hazavigyék a gyereket aludni (hiába szeretnék esetleg). Én itthon vagyok, és elhozom haza a kislányomat ebéd után azonnal, de kevesen teszik meg. Sajnos a többség nagyon lusta!
Nálunk is 23 fő, 2 óvónő és 1 dadus (de az egyik óvónő hiányzik hetek óta, és év elején is két hónapig nem volt).
26 gyerek, 2 óvónő, 1 dadus, 1 pedagógiai asszisztens
OFF: Szerintem szó sincs arról, hogy az otthon levő anyukák lustaságból nem hozzák haza ebéd után a gyermeküket. Én legalábbis magamból indulok ki.
Fogzós, éjjel nagyon rosszul alvó a babám, állandóan fent vagyok vele, délelőtt 11 körül végre mélyebben elalszik 2-3 órára. Fel kéne keltenem ahhoz, hogy elmenjünk a két kiscsoportosomért a város másik végében lévő óvodánkba. Ráadásul nemrég adtuk el a kocsimat, busz pedig csak óránként megy, és az hazafelé is pont úgy jön ki, hogy várni kell negyvenöt percet a buszmegállóban a három fáradt gyerekkel. Segítségem nincs, a férjem este 10 körül szokott hazajönni. Természetesen nem várok el senkitől semmiféle empátiát, csak úgy megírtam, hátha valaki ezen is elgondolkodik.
23 gyerek, 2 óvónő, 1 dajka és van egy harmad pedagógus asszintensz :D (ugye 3 csoportra van 1)
ez egyébként szabályozva van, ha állami ovi akkor 2 óvónő és 1 dajka van, nincs varia. már az is kötelező, hogy 3 csoportonként legyen egy ped.assz., de ezt még sok oviban nem tudják teljesíteni. mindenesetre több felnőtt nem lehet, a csoportok max 31 fősek lehetnek (ami néha felmegy 34-re is) illetve ha egy gyerek SNI-s akkor 2 vagy 3 gyereknek számít, tehát akkor kevesebb lehet a max létszám
egy dajka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!