Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Àllami vagy egyházi ovi?

Àllami vagy egyházi ovi?

Figyelt kérdés
2015. márc. 23. 13:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk vallásosak, nem gyakoroljuk, de nem utasítjuk el. Csak olyan sok rosszat olvastam az állami oktatási intézményekről, beleértve az óvodákat is. Az a baj, hogy nyílt napokon, azalatt az egy nap alatt nem lehet kiszűrni melyik a jobb.
2015. márc. 23. 19:45
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Én sem értek egyet azzal hogy csak az írassa egyházi intézménybe a gyermekét aki vallásos.

Nem vagyunk vallásosak, bár azt se mondanám hogy mereven elzárkózok. Megvan mindegyik vallásról a magam véleménye, elgondolása, de nem hangoztatom, főként nem a gyereknek.

Református oviba jár több szempontból.

A mi ovinkat átvette az egyház. Persze megvolt a lehetőség átmenni az államiba, de itt maradtunk az alábbi dolgok miatt:

1; A mi ovinkba amióta egyházi van kicsikkel is foglalkozó logopédus, pszichológus, TSMT torna. Az államiba csak nagycsoportosokkal foglalkozik a logopédus.

2; Sokkal több programjuk van, ami persze plusz kiadás, de itt helyben semmi lehetőség, az ovi viszont hív színházat, néptáncosokat, bábszínházasokat ami nagy élmény a gyerekeknek és sokan amúgy nem tehetjük meg hogy Budapestre vigyük a gyerkőcöket ilyen élményekért.

Az államiba semmi program nincs.

A 3. szempont pedig az óvónő volt, de ez csak a váltás miatt volt mérvadó, mert maradt az óvónénik, de ha már kezdéskor amikor még nem ismertem az óvónőt lett volna református ovi, és a többi infót tudom akkor is ide iratom.

Nálunk semmi konfliktus nincs abból hogy a szülők egy része nem vallásos. Nem vetik a szemünkre hogy nem járunk hetente templomba. Nem rosszallják ha nem úgy köszönök hogy Áldás békesség.

De én azt mondom hogy nem fenntartó alapján keressen egy szülő óvodát hanem maga az ovi miatt, vagy a jövőben iskolát. Mert míg az ovinkkal teljes mértékben megvagyok minden szempontból elégedve, addig a helyi református iskolába nem adnám a fiamat, mert akadnak kivetnivalók, pedig ugyan az a fenntartó.

2015. márc. 23. 20:42
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
Állami mert nem vagyunk vallásosak .
2015. márc. 24. 05:17
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Messze elkerülünk mindent ami vallásos dolog, és ha már muszáj választani az iskolában is az erkölcstant választjuk.
2015. ápr. 14. 02:52
 15/15 anonim ***** válasza:
67%
Van olyan hely, ahol az egyházit márcsak azért is érdemes választani, mert nincs tele cigánnyal.
2015. szept. 2. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!