Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Most tényleg én vagyok sóher?

Most tényleg én vagyok sóher?

Figyelt kérdés
Kiscsoportos a lányunk, így nincs még rutinunk ovis ügyekben. Kb egy hónapja tudjuk, hogy március végén lesz egy gálaműsor, fehér blúzt (konkrét üzlet konkrét terméke) meg fehér harisnyát kell venni, oké. Ma megkérdeztem, hogy milyen cipőben kell menni, én naiv azt hittem, a benti cipőjükben. Erre kiderült, hogy fekete lakkcipő. Ebben a hónapban vettünk két cipőt, egy fehér sportost és egy nyitottabb rózsaszínt, az is picit sportos, hát az nem jó. És most eléggé bosszant, hogy amiatt vegyünk lakkot, hogy egyszer 20 percig fellépjen benne a gyerek. Az óvónő válassza az volt, hogy elég egy olcsó, meg majd itthon táncikál benne. De hát egy olcsó is azért egy-két ezer ft, meg itthon kényelmesebb neki zokniban táncikálni... Nem hiszem, hogy mi vagyunk az egyetlen család, ahol pár ezer ftnak is megvan a helye.
2015. márc. 12. 09:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

konkrétan mi nem mentünk aznap oviba

:-)

kiscsoportban ha nem mész be akkor sincsen semmi

igazolod h családi ez meg az volt vagy önkormányzatban kaptatok akkora időpontot

amúgy sem szeretem ha egy kicsi gyereknek nagyközönség előtt kell produkálnia magát és az egyenruhát sem szeretem egy gyereken pláne ha ovis !

iskolában még elmegy a sötét fehér kombó

2015. márc. 12. 12:14
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk ünnepsègeken csak annyi a kikötès hogy szèp ruha legyen ,lányomnak van kimondotan ünneplös ruhái de nem fekete fehèr ,ezt feladom rá illetve a benti szandija van rajta ami normális elöl nyitot .az iskolában sem kell ünneplö cipö a 2 nagyfiamnak .
2015. márc. 12. 13:52
 13/17 anonim ***** válasza:
93%

Tényleg majdnem mindenkinek fekete-fehérben jár ünnepségekre a gyereke oviban?

Nálunk szerencsére nincs kötelező ünneplő, mégis minden gyerek normálisan fel van öltöztetve mikuláskor meg anyák napján. Más ünnepség meg nincs.

2015. márc. 12. 14:21
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nálunk nincs ilyen előírás, a legöbb kislány csinos, könnyű, kislányoknak való, virágmintás vagy rózsaszín ruhában van, kis ünneplő cipőben vagy a normál benti cipőjében, szép befont frizurával, nagyon imádnivalóak! Annyira mindegy amúgy, nem? Hisz olyan kicsikék! Lényeg, hogy az ünnep megkapja külsőleg is a megkülönböztetett figyelmet egy különleges, szép ruha által, ami nem nyűvünk a játszótéren, hanem különleges napokra tartogatjuk. Szerintem egyébként is bármiben szebb egy óvodás gyerek, mint fekete-fehér egyenruhában. Minek belőlük kis szabvány bábukat csinálni, mikor pont így szépek, ilyen tarkabarkán? Az iskolások, az kicsit más, ők már komolyabbak, de egy ovis?!

Ha ez lenne az előírás, beöltöztetném én is fehér blúzba és sötét szoknyába (én is irtózom a fekete gyerekruhától, de ha ez az előírás, ráadom), de hogy kimondottan ugyanannak a boltnak ugyanaz a modellje legyen, ezt totál értelmetlennek tartom. Nem beszélve arról, hogy ami az én lányomnak jól áll, az a 10 kilóval nehezebb, de ugyanolyan magas barátnőjére rá se megy, cipőkanállal se.

2015. márc. 12. 15:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezzel a cipőkérdéssel az a problémám, hogy gagyi vagy használt cipőt nem szívesen adnék a lábára. Inkább legyen egy pár jó minőségű cipője csak, de akkor azt használja egynél több alkalommal is.
2015. márc. 12. 16:10
 16/17 anonim ***** válasza:
35%
Én nem venném meg,vennék egy balett cipőt amit a kíaiban lehet kapni 300ft ért van fehér és fekete, tökéletes az alkalomra és később is felveheti,és mégsem több ezer forint.
2015. márc. 13. 00:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy sóher. Engem is bosszantana, ha előírnák mibe kell vinni egy műsorra. Szerencsére nálunk csak annyit kérnek, hogy ünneplős ruhába menjenek, benti szandál is tökéletes. Mindenki ráadja a gyerekére az éppen aktuális "szép" ruháját. Még fiúknál sem kötik ki, hogy fehér ing legyen, csak annyit kérnek, hogy ing legyen.
2015. márc. 18. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!