Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire kell önállóan öltözni...

Mennyire kell önállóan öltöznie egy gyereknek, mire kezdi az óvodát?

Figyelt kérdés
2015. márc. 6. 09:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy az óvodában mit várnak, ezt nekem a családi napköziben mondták, ahova most jár. Nemsokára lesz nyílt nap az oviban, majd megkérdezem.
2015. márc. 6. 14:11
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
tejesen egyedül nem kell de probálkozni muszály tehát szandálját cipöjét megprobálhatja le és föl venni ,ugyan ez pulovernél és bugyi felhuzásnál is .
2015. márc. 7. 06:35
 13/14 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk a nadrág, zokni, bugyi, cipő, sapka volt az alap elvárt.

Külön örültek, ha betudta tűrni a trikót/pólót a nadrágba, feltudta venni a harisnyát/trikó/póló/pulcsit, valamint, ha a kabátot felvette (de nem kellett a cipzárt felhúznia!).

A kesztyű, cipőkötés, hasonló kéz és szemkoordinációs feladatokat nagycsoportos korra kellett elsajátítaniuk.

Mondjuk ahová a lányom jár oviba, ott heti szinte 3× leültetik a nagyokat facipőhöz és 30 perc-1 órán keresztül gyakoroltatják velük a cipőfűző bekötését. Ugyan ez a cipzárral, ha esetleg valaki addigra nem tudná, hogyan kell fel s le húzni (kicsi az esély, hogy nem tudják) és az 5 ujjas kesztyű felvételével.

A lányom 4 éves és mindent felvesz magától. Van, hogy segíteni kell (pl. pulcsi, kabát felvételében, de a cipzár fel s le húzása már nagyon megy neki.

Cipő bekötése és a kesztyű még nem, de bőven ráér még vele.

Viszont a tépőzáras cipőt simán magától veszi fel. Bár ez ugye alap elvárás már a kiscsoportban (nálunk).

2015. márc. 7. 13:44
 14/14 anonim ***** válasza:
42%
Én óvónőként csak annyit várok el, hogy legalább próbálkozzon...sok olyan gyerekkel találkoztam, akik csak ültek, mint egy tök és nézték a falat tátott szájjal, mert életükben, még egy tépőzáras cipőbe sem bújtak bele. Mondjuk itt a szülőkre vagyok dühös, mert az nem szeretet, hogy semmi önállóságot nem nevelek a gyerekbe, az lustaság, mert egyszerűbb 2 perc alatt felöltöztetni a gyereket (van, amikor muszáj, de ez nem lehet minden alkalommal muszáj), mint hagyni próbálkozni, bíztatni...
2015. márc. 29. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!