Mennyire kell önállóan öltöznie egy gyereknek, mire kezdi az óvodát?
Lányom kiscsoportjában sokan nem tudtak még maguktól öltözni, de a gyerekek hamar ellesik egymástól, meg segítenek is nekik az óvónők, úgyhogy gyorsan megtanulják az önálló öltözést.
De ovikezdéskor még nem volt elvárás, hogy egyedül öltözzenek. Max. csak jó, ha már ügyeskedik a gyerek, próbálkozik, annak örülnek az óvónők.
nem elvárás - segítenek nekik
de szerintem bugyit pólót nadrágot kabátot cipőt már fel tudjon venni a gyerek egyedül
bekötni vagy zipzárazni nem csak simán belebújni a ruhadarabba :-)
Pólót, pulóvert, nadrágot, tépőzáras cipőt egyedül tudjon felvenni.
Mindig segítenek nekik, általában a két óvónéni, a dajka és egy másik csoport dajkája is segít nekik felöltözni.
A nagyok már ügyesek, egyedül öltöznek, segítenek a kicsiknek megkeresni a cipőt vagy rájuk szólnak, ha elfelejtették a sapkát.
Köszönöm a válaszokat.
A kislányunk 2,5 éves és egyáltalán nem akar még önállóan öltözni. Mondjuk lehet, hogy egy kis dacolás is van ebben most, mert pár hónapja néhányszor levette magának a melegítő nadrágját és a tépőzáras cipőjét. A Csanában, ahova jár azt mondták, hogy már lassan kellene neki egyedül is öltözni, mert az oviba már teljesen egyedül kell majd öltöznie. Ezen egy kicsit csodálkoztam. Remélem fog ez még szeptemberig alakulni, de ő augusztusi, épphogy 3 éves lesz, amikor az ovit kezdi, tehát még a kiscsoportban is a kisebbek között lesz. Én bízom benne, hogy fognak nekik segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!