Lehet-e az óvoda előtt dohányozni az óvónőnek?
Igen, BÁRKINEK lehet dohányozni a bejárattól öt méterre. Én is dohányzó pedagógus vagyok évek óta. Soha egyetlen gyerekem se érezte meg rajtam a cigaretta szagát, pedig lyukas óráimban én is elpöfékelek egyet az iskola bejáratától 10 méterre, ahol nagyon is megalázó, hogy nincs kijelölt dohányzóhely. Ha valamelyik gyerkőc megérezte volna, már rég szóvá teszi, tudjuk, milyen szókimondóak. :)
Én a szülőknek egyértelműen az elején elmondtam, hogy "civilben" dohányzom, de a gyerekek előtt soha nem fogok, nem is láttak eddig soha cigivel a kezemben, éppen a példamutatás miatt. A ruhámon nem tudom, hogy érződik-e, eddig nem tették szóvá. Hozzáteszem, hogy mi a lakásban nem dohányzunk, csak a szabad levegőn, a teraszon. Az óvónő ruhája nem a tegnapitól büdös, hanem attól, hogy a lakásában állandóan áll a füst, és a frissen mosott ruha is átveszi a szagát pár perc után. Sosem lesz tiszta illatú.
Sokkal inkább egy kedves, gyerekszerető, néha cigiző óvónő, mint egy idegbeteg antidohányos. Nekünk van egy ilyen, egy olyan, hát egy percre sem kérdés a választás. Egyébként a gyerekek nem látják, hogy az óvónő cigizik...
A szülők azt várják el a pedagógusoktól, hogy tökéletes ideálok legyenek. Sose hibázzanak, ne legyenek feszültek,figyelmetlenek, álmosak, lusták, szomorúak, türelmetlenek, tanácstalanok, ne legyenek se kiégettek, de tapasztalatlanok se és még sokáig sorolhatnám, beleértve a cigizést is. Hát javaslom a robotokat. Robotgyerekeknek kitűnő megoldás.
De viccen kívül: mindenkinek vannak hibái, kedves kérdező, még neked is, ettől még nem kell tőled elzárni a gyerekeket, és nem vagy "felháborító", nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!