Lehet-e az óvoda előtt dohányozni az óvónőnek?
Most azt írod, ápolatlan a haja, napokig nem vált ruhát...
Ezt nehéz elképzelni, a mi pici, falusi óvónőink nagyon csinosak, a szomszéd faluban szintén.
Az, hogy cigiznek-e, nem érdekel, mert semmi közöm hozzá.
Mivel már reggel érzem rajta elég erősen a cigit, valószínűnek tartom, hogy azért mert nem tiszta ruha van rajta, hanem az előző napi, amit már telefüstölt.
Attól, hogy valaki dohányzik, szerintem minimum elvárható dolog, főleg aki gyerekekkel dolgozik, hogy figyeljen oda magára. A dohányzás nem egyenlő az igénytelenséggel!
De ez nem csak egy óvodában várható el, hanem mindenki, aki emberekkel foglalkozik, igenis figyeljen oda magára és nem legyen büdös! Én sem szívesen megyek úgy el például egy bankba ügyet intézni, hogy a velem szemben ülő dolgozónak olyan szaga van, mintha a kocsmából lépett volna ki.
Szerintem a mai társadalomban ez már nem elfogadott. Lehet, hogy régen kutyát nem érdekelt, hogy Gizi néni és Józsi bácsi dohányzik, de már nem az őskorban élünk!
Utolsó vagyok.
Én is gyerekekkel dolgozom, naponta ruhát váltok, mint ahogy a 3 gyerekemet is tetőtől talpig új ruhába öltöztetem minden nap.
Látom a szülőket, hogy úgy jönnek a gyerekeikért délután az iskolába, hogy a kapuban tapossák el a csikket. Amikor hazaindulnak, újból rágyújtanak, sőt, otthon is bent cigiznek.
Ennek ellenére fenntartom, hogy nincs közöm más cigizési szokásaihoz. Én nem dohányzom soha mások előtt, de itthon a kazánházban kb. havonta 2! szálat elszívok. Ennyi.
Én ápolatlanságnak nevezem azt, ha valakin nagyon erősen lehet érezni a cigarettát. Vannak dohányos ismerőseim, mégsem érzem rajtuk ugyan ezt.
És igen, lehet hogy van bennem egy kis előítélet, de erre írok egy példát. Nyáron, az óvoda kezdés előtt eljöttek az óvónők családlátogatásra. Mivel nincs kapucsengőnk, ezért megbeszéltük, hogy az épület előtt fogom őket várni. Így is volt, az utcán vártam őket. Mikor közeledtek, akkor láttam, hogy dohányzik és az épület előtt gyorsan kifújta az utolsó slukkot, majd a cigarettát eldobta a bejárat előtt. Ez már eleve egy rossz pont volt. Mondanom sem kell, hogy a liftben, amíg felértünk, szagoltam a frissen elszívott cigaretta füstjét. Aztán mikor beléptünk a lakásba, bemutattam neki a gyerekemet, akivel rögtön el is kezdett ismerkedni. De! A minimum az lett volna, hogy megkérdezi, hogy hol a mosdó, mert szeretne kezet mosni. Ez nem történt meg. Gyanítom, hogy mikor elmentek, rágyújtott a következő cigire, hogy gyorsan elszívja a következő családlátogatásig, majd kézmosás nélkül, ki tudja hányadik cigi után, foglalkozzon a gyerekekkel. Ezek után mi a garancia arra, hogy az óvodában betartja a higiéniai elvárásokat?
Hát ebből kiindulva, azt hiszem ezt igénytelenségnek lehet nevezni. Nem hiszem, hogy én túloznék, vagy hogy olyan nagyok lennének az elvárásaim.
A dohányzás azért nem ugyanaz mint a WC-zés, hogy minden elszívott darab után kezet kelljen mosni, ezzel semmi higiénés szabályt nem sért meg. Attól semmi baja nem lesz a gyereknek, ha cigaretta bűzös kézzel nyúl hozzá, akármilyen büdös is. Nem a szájában nyúlkál, max. a ruháját fogja meg, vagy a kezét, de a gyerek annál százszor koszosabb dolgokat is összefogdos.
Szerintem te simán csak pikkelsz erre az óvónőre valamiért, a dohányzása már csak hab a tortán.
"Semmi közöd ahhoz, hogy az óvónő cigizik-e vagy sem. És ha én lennék az óvónő helyében, igencsak zokon venném, ha szólnál, hogy kezet mosok-e."
Te sem lennél a gyerekem óvónője, az is tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!