Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Lehet-e az óvoda előtt dohányo...

Lehet-e az óvoda előtt dohányozni az óvónőnek?

Figyelt kérdés
Nem találok erre egyértelmű törvényt. Ami engem nagyon bosszant, hogy a gyermekem óvónője, dadusa dohányzik. De nem csak ők, hanem az óvodában több dolgozó is. Kijárnak az óvoda épülete elé, az 5 méteres távolságot betartják. De egyszerűen nem bírom nézni, hogy ott csoportosulnak, bagóznak. Milyen példa ez egy gyereknek???? És a gyermekem óvónője, meg már kora reggel mikor viszem, olyan büdös mint egy gyárkémény, hányingerem van tőle. És a gyerekek meg ezt szagolják. Gusztustalan! Büdös füstös lehelettel, ruhában foglalkozik után a gyerekekkel. Én ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Felháborító! Mit tudok tenni? Van erre egyáltalán megoldás?

2015. jan. 24. 21:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%
Úristen, ez már komolyan mondom szánalmas! Mi az, hogy az óvónnek nem szabad szabadtéren dohányozni cska mert neked nem tetszik???? Nem a gyereked előtt szívja, nem fújja bele a füstöt a szájába. Ha nem tetszik ne szagolgasd. Mondom ezt nem dohányzóként.
2015. jan. 24. 22:46
 12/38 anonim ***** válasza:
89%
Jajj. A gyerekeim gondozónői a bölcsiben meg az óvónénik is cigiznek. Ott és akkor ahogyan megengedett. Ne haragudj, de nekünk ehhez semmi közünk! Ha részegen randalírozik vkit az egész más, ott érthető lenne a felháborodás. Amúgy a fokhagyma is rettenetesen büdös tud lenni. Tiltsuk be azt is? :)
2015. jan. 24. 23:24
 13/38 anonim ***** válasza:
47%
Én pedagógus vagyok, régebben cigiztem. De soha nem az iskola előtt, munkaidőben. Ezen a pályán mégiscsak különösen fontos a példamutatás. És már nem a 70es, 80as években élünk, általánosságban is sokkal inkább elítéli a társadalom a dohányzást, mint akkoriban. És a gyerekek is sokkal kritikusabbak (gondolom az oviban is). Szülőként nekem sem tetszene ha az ovi előtt dohányoznának a dolgozók, és a cigiszagú óvónéni sem nyerő. Azt nem tudom,h mennyire háborodnék fel. Lehet,h csak nyugtáznám magamban,h sajnos másképp vélekedik az óvónő, mint én. Amúgy lehet,h meglepő, de én fokhagymabűzzel sem járok dolgozni, sem ügyet intézni, sem színházba ...stb. Azért a legtöbb ember figyel arra,h mikor eszi, akármennyire is egészséges. Ez nem volt vmi jó példa :)
2015. jan. 24. 23:48
 14/38 mantis religiosa ***** válasza:
43%
" a társadalom jobban elítéli... " Csak a tisztánlátás miatt: az autósok, a dohányosok, az alkoholisták, két hétig nem tankolnának, nem vennének cigit, nem vennének alkohol terméket: összeomlana a költségvetés, és kitörne a polgárháború, és nem a benn dohányzó ovónéni miatt aggódnál, hanem amiatt, hogy " Magyarország rejtett munkaerőtartalékai " ne fosszák ki a házad, és ne erőszakolják/őljék meg a családod bármely tagját " jogos " felháborodásuk miatt, mert nem jön a " segíly " .
2015. jan. 25. 00:00
 15/38 anonim ***** válasza:
84%
Az óvónő is ember. Nem a kicsi mellett cigizik. Kislányom egyik óvónénije is cigizett, nem érdekelt. Biztos neked is van olyan dolog, ami nem tetszik másnak. Csak azért, mert ő óvónő, ne vigizzen, ne fesse magát és a körmét, stb, csak azért, mert ilyen szakmája van. Ha megtucnád, higy a munkahelyeden leszólnak, mert a munkádhoz nem illik, hogy pl.kávézol, hogy esne?
2015. jan. 25. 07:50
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem is magánügy. Ők is felnőtt emberek, és a szabályok betartásával ott cigiznek, ahol jólesik nekik. Mi is nemdohányzók vagyunk, de pl. anyukám és anyósom dohányosok, de eszembe se jutna szólni nekik ezért. Biztos idegesítő ez, de semmit nem tehetsz, megoldás nincs. Max. ha olyan ovit keresel, ahol éppen nemdohányzó óvó nénik dolgoznak, de az sem tuti, bármikor kaphat új óvó nénit is.
2015. jan. 25. 09:17
 17/38 anonim ***** válasza:
29%

a fiam egyik óvó nénije cigizett,és nagyon meglepődtem,amikor ezt megtudtam.Ugyanis előtte soha nem éreztem rajta szagot,pedig nagyon jó a szaglásom,a cigifüstöt kimondottan utálom.Pedig én is cigiztem több,mint 10 évig napi egy dobozzal.

A városban futottunk össze,és akkor láttam meg,hogy cigizik.Szerintem amíg dolgozott,addig nem szívta,csak ovi előtt és után.A bölcsiben is cigizett az egyik gondozónő,őt alvás időben láttam csak kint,meg az egyik technikai segítő is.

Engem nem zavart,mert ápoltak voltak.A gyerekem most öt éves,és tudja,hogy a dohányzás nagyon káros,a szagát ő is utálja,ha az utcán megérzi,nem győzöm hallgatni,hogy milyen büdös.

Szerintem ha kezet mos utána nincs gond,neki is alapvető joga,hogy dohányozzon,és nem a gyerek mellett teszi

2015. jan. 25. 10:54
 18/38 A kérdező kommentje:
Engem ebben az egèszben ami legjobban zavar, az ápolatlanság, igènytelensèg. Nem szólnèk egy szót sem, ha nem èreznèm már kora reggel a cigeretta szagát, tènyleg mintha egy kocsmáros lenne ènem is óvónő. Èn azt gondolom, hogy alapvető higièniai szabályokat illene betartani ès akkor nem lenne gond. De ezek után persze hogy bosszant, ha folyamatosan azt látom, hogy mindig kint bagózik. Talán minden nap tiszta ruhát kellene húzni ès nem a tegnapi füstös, büdösben kellene lenni. Talán sűrűbben kellene hajat mosni ès akkor nem èreznèm rajta, hogy bűzlik. Ès mèg sorolhatnám a tanácsokat neki. Ès amikor kimennek a gyerekek az udvarra, akkor kiáll a kerítès mellè ès úgy megy vissza, hogy nem mos kezet. Ezek után persze hogy bosszant a dohányzása.
2015. jan. 25. 11:22
 19/38 anonim ***** válasza:
16%
Én veled értek egyet. És nem csak a szag miatt. A gyermekek nevelésében az vegyen részt, aki maga is példakép tud lenni. Az, hogy régen igénytelenek voltak, és szívták egy dolog. Ma már eljuthatnánk egy olyan szintre, hogy elvárások is vannak a gyerekekkel dolgozókkal szemben. Az minimumelvárás, hogy aki gyerekekkel dolgozik, nem dohányzik. Akár óvónő, akár tanár. Jah, hogy kényelmetlen? Engem nem érdekelne. A fiatalság a hiteles mintának hisz. Aki arról papol, hogy beledöglesz a tüdőrákba, ha dohányzol, majd munka után rágyújt, az nem hiteles, csak szánalmas.
2015. jan. 25. 11:31
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy az óvódai tananyagban szerepelne az, hogy beledöglesz a tüdőrákba, ha dohányzol...

Szerintetek a gyerek tanárai nem fognak dohányozni? Így visszagondolva a legtöbb tanárom dohányzott gimiben és egyetemen is. Ki kellett volna irassanak a szüleim, hogy ne lássam őket cigizni meg ne érezzem rajtuk a cigiszagot...

2015. jan. 25. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!